Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 February 2014

Cerita Disebalik Cerita ADUN Hutan Melintang

Bhai/DeeDee semua...

Ader orang kata ADUN Hutan Melintang dari PKR dah keluar parti... siap ader surat lagie....  Ader orang lain pulak kata.... surat tue sumer aderlah palsu... Malah diorang siap quote statement dari ADUN tue sendiri.... Mmmmm....

Ini plak aper yang baru sat nih gua dapat..... Lu orang ingat tak citer ADUN Bota dulu..... hehehehe..... konon masuk PKR...... lepas tue.... selang tak berapa lama.... melompat plak masuk balik UMNO..... Okeh.... kiter tinggalkan citer tue sumer.... kiter fast forward ker masa sekarang.....

Ikut legal.... keluar parti tidak bermakna BN dapat tambahan kerusi.... Keluar parti bermakna PR kurang kerusi jer... Tapi... harus diingat.... semua ini aderlah bunga-bunga jer.... semacam ugutan ... semacam kasi gempaq..... nak test market.... nak test berapa boleh profit... Dalam keadaan kalut nak PRK Kajang nih.... kalo movement camnie.... gua percaya banyak sen akan bertukar tangan..... hahahaha.... sebab semua ini boleh dijadikan bahan kempen ....

Hahahaha....


Berbalik kiter kepada statement ADUN Hutan Melintang tue.... dier kata itu bukan tandatangan dier... walaupun alamat, nama dan nombor IC aderlah miliknya..... tambah lagi dier kata kalu ader surat camtue... mesti kapla surat beralamat pejabat ADUN....

Hehehe.... kalo korang boleh termakan citer nih.... tak tau la gua.... wei.... surat tue valid even kalo beralamatkan kat Jepun sekalipon.... sebab nama dan nombor IC aderlah valid.... tentang tandatangan tue.... yang itu dier kena buktikan kat pakar forensik tandatangan.....  Yang paling kuat untuk memvalidkan surat tue aderlah ader chop tanda terima oleh Speaker DUN....

Maknanyer.... orang yang kasik surat tue kat Speaker DUN mestilah ader ditanya oleh Speaker DUN surat tue betul ker datang dari penama.... Kalo betul dan disahkan oleh yang menghantar surat tue... barulah Speaker DUN akan chop tanda terima....

So..... kalo benda nih masuk Mahkamah sekalipon.... Hakim mungkin akan terima ianya sebagai surat yang sah.... jika terbukti Speaker DUN bersetuju bahawa surat itu adalah datangnya daripada penama tanpa keraguan. Malah dalam kes yang ader nih.... dalam keadaan pakar forensik tandatangan "biasanyer" berkecenderungan duduk sebelah "sana" .... maka besar kemungkinan surat ini akhirnya akan disahkan tulen.....

Hahaha.... agak-agak lu orang ... berapa nilai surat nih aaaa... RM4 juta ka? atau RM14 juta???? Hahahaha

4 comments:

  1. Surat palsu. Dihantar seorang lelaki melayu ke pejabat speaker negeri. Laporan polis telah dibuat.

    ReplyDelete
  2. Bhai Chor Sniper...

    Persoalan yang timbul aderlah... kenapa ini semua jadi isu.... aderkah ianya sebagai tanda bunga-bunga yang ianya adalah perkara sebenar... sekadar nak test market??? Hehehe

    Terbaek kalu mamat ADUN nih bukan setakat buat laporan Polis... tapi dibekapkan dengan buat Akuan Bersumpah (Statutory Declaration) yang bukan dier punya surat dan dier takder nak keluar dari PKR..... hahahaha

    ReplyDelete
  3. apa nak diherankan sangat lani semua urusan dah tak keruan hilang segala keyakinan
    ala kalau setakat cop apa la sangat

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja