Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 February 2014

Exit Plan Taib Mahmud

Bhai/DeeDee semua...

Nampaknyer Taib Mahmud macam ader buat perancangan terbaek untuk exit plan dier... Hahahaha.... kalu la betul aper yang gua dikhabarkan.... nampaknyer tindakan Taib Mahmud mengintai peluang untuk menduduki kerusi Yang diPertua Negeri Sarawak aderlah satu planning terbaek... hahahaha

Kalu selama ini status Taib Mahmud sebagai Ketua Menteri memberikan kuasa yang cukup besar untuk memudahkannya merompak hasil khazanah Negeri Sarawak.... maka dengan mendapat kerusi Yang Di Pertua... maka ini akan melengkapkannyer menjadi Rajah Sarawak menggantikan keturunan Rajah Brooke.... Hahaha


Kalu la Taib Mahmud dapat duduk kerusi Yang Di Pertua... makanyer takkan la SPRM akan berani nak teruskan siasat salah laku dan rasuah yang telah dibuat olehnyer selama nih.... Hahahaha... Takkan la SPRM berani dan ader telor... Hahaha... Dalam keadaan jadi Ketua Menteri Sarawak pon SPRM tabrani nak kacau... inikan pulak biler dier dah dapat kuasa lagi power....

Hahaha.....

Aper pon.... gua memang merasakan bahawa Taib Mahmud memang mengintai peluang dan ruang untuk menduduki kerusi Yang Di Pertua Negeri Sarawak yang berstatus samer macam Raja dan Sultan..... so... hahaha ... Kiter tunggu dan lihat.... rasanyer informer gua tak salah kasi maklumat.... hahahaha

2 comments:

  1. klau pakatan hari ini repot semalam sprm dah siasat

    ReplyDelete
  2. Bhai Anonymous...

    Hahaha... memang pon...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja