Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 February 2014

Amaran Jingga

Bhai/DeeDee semua...

Rasa cukup lawak ngan statement Menteri Pertahanan kita mengenai hubungan keselamatan antara Malaysia dan Singapura yang dikatakan "cemerlang"... Hahaha


Walhalnyer dalam setiap masa.... Paparan ancaman serantau di bilik "control and command center @ 3C" Agensi sentiasa menunjukkan amaran jingga (kesiapsiagaan yang tinggi) bagi Singapura... 

Indonesia dan Filipina walaupun ader masa memberikan amaran jingga bagi sesetengah senario dan keadaan manakala bagi Thailand, Vietnam, Laos dan Myanmar pula cuma sesekali sahaja amaran jingga dikeluarkan...

Tapi tidak bagi Singapura yang setiap masa berada dalam keadaan amaran jingga.... Tambah menarik lagi bila setiap kali latihan keselamatan secara dalaman (exercise) dilakukan... Mesti senario yang dibentuk dalam latihan itu mengunjurkan bahawa terdapatnya ancaman dari selatan tanahair...

Gua paling ingat lagi pada 1997, dalam satu exercise keselamatan yang dibuat di medan... Satu tugasan olok-olok telah diberikan kepada team gua untuk memintas mobiliti musuh yang masuk menggunakan Helicopter Tempur Apache dari arah selatan tanahair... Team gua dengan kerjasama GAPU bergerak ke Kota Tinggi untuk menyekat kemaraan musuh..

Team gua membuat beberapa penyerakkan radio/comm dan radar bagi mengelirukan musuh manakala team GAPU menyerang dengan Manpads.

So... Macam mana Menteri Pertahanan boleh kata yang Malaysia ngan Singapura mempunyai hubungan keselamatan yang baik ... Dalam keadaan setiap pergerakan keselamatan dalam negara kita dipantau oleh drone serta pesawat pengintip dari Singapura...

Lu orang ingat sengaja ker pesawat tentera udara Singapura (SAF) terlajak terbang sampai ke Mersing dan Rompin setiap kali afterburner jet dipasang... Hahaha.... Sori aaa ... Gua tak percaya alasan tue ... Walaupun itulah alasan yang selalu SAF kasik kat ATM dan Menteri Pertahanan...

Bukan gua taktau yang diorang strategikan serangan ke Pangkalan Udara Kuantan supaya mudah lain kali... Nasib baik la jet pejuang terbaek Malaysia diletakkan di Gong Kedak... Dan unit PASKAL sudah ditempatkan di Kem Iskandar Mersing... Manakala team GAPU ader bersepah di seluruh kawasan selatan tanahair...

Hishamuddin Hussien nih naif betul lar.... Hahahaha

5 comments:

  1. Bukan Tuan tak tahu siapa yg kata penganas di Lahad Datu dulu tu bukan penganas tetapi bila ramai polis kita terbunuh barulah kelam-kabut kata penganas dan balas serangan. Org yg sama juga buat kenyataan yg bodoh dan naif. Dia sibuk buat lawatan ke china dan akan buat latihan tentera dgn china tetapi tentera china tetap ceroboh perairan kita, ini apa cerita? Jangan dia keluar kenyataan PLAN tu dtg utk lawatan sambil belajar sudahlah??? Negara china ni bukan boleh percaya terutama bila merasakan negara mereka kuat. Termasuklah negara selatan kita tu.

    Menteri kita ni pemikirannya memang lembab dan bodoh sebab banyak makan kangkong kut!!!!
    Nasiblah ada pm pun tak ada ijazah, apalagi menteri2 kangkong macam noh udang, zahid syiah dll.

    ReplyDelete
  2. Al Fatihah genap 78 thn left adnan saidi gugur pertahankan negara pd hari ni 14.2

    ReplyDelete
  3. Bro...rasanya yang Mersing tu pasukan komando yang berpindah dari Sungai Udang. PASKAL kalau ada pun mungkin kat Pengkalan TLDM Tg. Pengelih. MENHAN sekarang ni memang sengal dan memalukan

    ReplyDelete
  4. gugur pertahan negara dari kominis n penjajah britis lagi afdal
    tapi ramai anak bangsa yang gugur ditangan penjajah sial britis agen yahudi dilupakan
    singapo mana boleh pecaya sampai bilo bilo pun selagi ada bulan n bintang

    ReplyDelete
  5. Posting terbaik...

    WiraSE

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja