Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 February 2014

PAS : Tolong Cermin Diri Sendiri Dulu

Bhai/DeeDee semua...

Gua bukan pro PKR.... dan gua jugak bukan pro PAS atau DAP sepenuhnya.... walaupun gua memang ahli seumur hidup PAS... tapi........ tapi Gua akan sokong ikut tajuk.... So.... aper yang gua nak storikan nih aderlah aper yang bukan sajer gua yang dah meluat...  tapi ramai lagi.... hahahaha.... cukup ramai la bhai....


Nih... sebelum Dewan Ulama PAS nak sembang deras pasai kononnyer PKR buat keputusan sendiri-sendiri sampai terjadinyer PRK Kajang.... sila jawab dulu macam mana PAS boleh buat keputusan sendiri-sendiri tanpa ader berbincang dengan PKR bagi kerusi Kota Damansara dan Sg Acheh pada PRU13 baru-baru nih...

So.... Sebelum nak tunjal kapla parti lain.... tunjal dulu kapla parti lu orang sendiri.... Aper daaa.... itu sebab la makin hati orang ramai kata PAS makin mengarut .... makin melalut....

Ini semua statement yang menunjukkan bahawa yang akan terbongkang dalam PRK Kajang nanti memang sah bukan Anwar Ibrahim ... tapi yang akan terbongkang aderlah Parti PAS itu sendiri.... Percayalah... kalu stail ini la yang terus menerus dibuat oleh puak-puak nih..... Alamat PRU14 ..... UMNO/BN akan pegang kuasa majoriti balik.... Hahahahaha .... bye-bye babeh...... hahaha

PRK Kajang nampaknyer bukanlah Buy-Election....... tetapi.... rupanyer aderlah Bye-Erection  ...... hahahaha

15 comments:

  1. Isu kota damasara dan sg acheh kalau di ungkit pun dorang mmg buat bangang selamba je, x jawab apa pun. Di siasat2 baru tau mmg dorang ni bangang betul. Bkn di buat-buat...hahaha...

    ReplyDelete
  2. Bhaii bro..
    Ada yg dah di saman di kedah isu balak papua dulu.agak agak apa pas kedah nak jwb masa bina KUIN direct nego dgn IJN, isu beli lembu di indonesia dan projek keli tapi sebat balak

    ReplyDelete
  3. berebut rebut pangkat dunya pangkat akhirat tetap banyak yang kosong tak ramai yang nak rebut leka dek tipu daya dunya.
    awas yang paling jauh dari manusia ialah masa yang berlalu yang paling dekat adalah mati

    ReplyDelete
  4. Yg buat bangang kat Kelantan tu dan layan PKR macam haprak keputusan bersama ka??

    ReplyDelete
  5. Kalau tak der cermin? Hah tolong kencing dalam mangkok dan cerminkan muka ostad dulu...

    ReplyDelete
  6. Ustaz-ustaz, org yang jahat dan berperangai buruk dah jelas2 boleh dinasihat dan ditegur, ini pulak lagi teruk dari org jahat. Memang dr press statement korang ni, tkda rasa bersalah dan hilang malu dah. Kalau korang tak sedar dan mula berubah, lingkuplah PAS jawabnya. Tak sedar langsung dah hilang Kelantan, Terengganu dan Kedah dulu, sekarang ni Kelantan dah dalam ambang kemusnahan dah. Jangan meminta2 jawatan kalau tak mampu.

    ReplyDelete
  7. Bhai

    Yang aku heran apa tuang presideng dok buat? Ke dia pun dah geng depa.

    Aku dalam PRU 14 nanti tak jamin aku akan undi PAS kat kawasan aku. Aku nak tengok dulu sapa calon dari PAS. Kalau geng sorban jenis SU Dewang Ulamak aku pangkah parti lawan buat pertama kali. Dua2 sejenis je. Sekurang2 calon parti lawan tak hipokrit.

    ReplyDelete
  8. Pemimpin PAS banyak sangat bahalol. Itu fakta sahih.... Apalah PAS tanpa TGNA.
    Abok saja..... Yang dewan ulama tu , kalau umno bn bagi mercedes s class nak juga punyea.
    Gaya aje tunjuk halim , hidup menongkat dunia juga macam mamak lain.

    ReplyDelete
  9. tolong ajarkan puak-puak pemuda PAS yang mengaku ulamak supaya pandai bila berkawan.kalau bolih suruh mereka tukar pakai songkok hitam.tak payah pakai serban atau kopiah atau songkok putih.Kertua pemuda PAS pun dah tak bolih buat apa-apa dah.Majoriti dalam pemuda pas adalah pemuda perasan ulamak

    ReplyDelete
  10. korang tengok nanti saper yang tersungkur di pintu putra jaya...pas ke pkr...putra jaya bukan matlamat pas...itu matlamat korang yang nak sgt anuar perintah malaysia... pas bukan bodoh seperti korang yang bodoh, pasal cerdik lah pas dapat lebih kerusi dari pkr di selangor,

    ReplyDelete
  11. kesian kat orang kampong penyokong PAS.
    rupa rupanya PAS pun dah jadi kawan karib UMNOOOOOOO..
    what to do...ragam dunia...PASPISPUS.

    ReplyDelete
  12. Rasuah rasuah rasuah rasuah rasuah..oh RASUAH!

    kalu sudah telan itu rasuah adalah "WAJIB" mengkhianati umat @ rkyat!

    brp juta? puloh juta?? ratus2 juta???....woit, itu RAHSIA biar pecah dlm 'KUBOR' jer laa!

    melainkan org2 fakeh lebai pakai kopiah dan serban shj yg tak 'makan' RASUAH!!
    kalu mrk kaya dah jd millionare bukan krn makan rasuah,,sbb mrk ada yg 'SPONSOR'!?

    Siapa2 shj yg dah TERJERAT dgn RASUAH adalah paling takut sekali sekiranya rakyt @ KUASA RAKYAT @ pakatan rkyat benar2 dpt memerintah!

    Fahamilah sedalam2nya mengapa ada yg sanggup khianat dan mnjd PENGKHIANAT yg direct and 'indirect' khianat kpd umat dan rakyat!

    ReplyDelete
  13. ini yang dipesan orang tua2 dan bijaksana..belajar ilmu memimpin sebelum memimpin...kalau dah jadi pemimpin tapi perlu dipimpin alamatnya tugas diserah pada bukan ahlinya...maka tunggulah saat kehancurannya...

    ReplyDelete
  14. Assalamulaikum tuan..

    Blog Addin gagal diselamatkan kerana masalah error di html.

    Oleh itu, saya telah membuat blog baru di alamat http://addindeen.blogspot.com

    Mohon letak link blog baru saya di blog tuan, blog tuan saya telah linkkan.

    Terima kasih atas kerjasama.


    Addin

    ReplyDelete
  15. Peace of mind--- Putrajaya bukan matlamat PAS? habis yang PAS dok bertunggang-langgang lawan UMNO tu dalam pilihanraya tu buat apa? Just suka2 ke? Duit habis beratus-ribu belanja pilihanraya untuk kalah ke? Hang berani ka kata kat penyokong PAS bawahan yang PAS ni bertanding bukan nak menang dan tawan Putrajaya? Bengong betul hang nii... kalau gitu baik PAS ni jadi NGO... atau parti tupperware je...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja