Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 February 2014

Cerita Mustahil

Bhai/DeeDee semua...

Ini cerita mustahil... Pendek jer ceritanyer... Cerita dimana ader ramai orang suruh Bos jangan lantik "orang itu" ke jawatan yang sama level dengan Bos... Atas alasan ditolak kerana "orang itu" terpalit dengan rasuah dan salah guna kuasa...

Siap ader memorandum lagie... Hahaha

Macam mana la Bos nak pastikan "orang itu" tidak dilantik ke jawatan sama level dengan bos... Dan macam mana la Bos nak sekat "orang itu" naik jawatan...  Sebab Bos sendiri pon terpalit dengan pelbagai salahlaku maksiat dan salahguna kuasa serta rasuah... Hahaha

Macam mana nak jalan nih... Hahaha

Mau tak mau.. Hujung bulan nih "orang itu" terpaksa gak dilantik ke jawatan sama level ngan Bos...  hahaha...

Takkan la penyangak nak picit telor penyangak gak.... Hahaha... Mana boleh bhai.... Hahahaha

Ader paham ka?.....

4 comments:

  1. ada cerita bos suruh pegawai kanan bagi nama staf yang main pakau tapi sampai sudah tak boleh bagi sebab dia pun main pakau dengan staf

    ReplyDelete
  2. Angin angin kata..sblm jd boss lagi para cukong dah pegang bini boss.anak pompuan boss pun tak dpt apa...ha ha ha..mak tiri lg power

    ReplyDelete
  3. posting ni power. kalo org umno baca ikut mazhab dia, bole conspire kata ni cite anwar & azmin. kalo sebelah pakatan baca, bole ikut senario semasa. lu dasat la.

    ReplyDelete
  4. Bhai/DeeDee semua....

    Hahaha.... Nampaknyer ramai yang tak dapat tangkap metafora gua nih.... Hahaha.. Nih gua kasik clue..... Hahaha..... DEWA .... DEWA .... Hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja