Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 February 2014

Lawak Mega Dewa Jalan Duta

Bhai/DeeDee semua...

Semalam... Ader satu DEWA tue dok bagi hadiah.... Ala... Sebijik macam Santa Claus (pun intended) ... Kerja Maha Dewa dan. Dewa nih tak mender pon... Paling sibuk pon bagi hadiah ataupun main "guli" .... Hahaha

Tapi ... Sesekali Dewa nih pandai gak buat lawak.. Lawak mega tue... Hahaha... Lawak bilamana Maha Dewa dan Dewa nih dok suruh sokong pemerintah yang ader... Hahaha... Nak tanya skit... Dewa nih tau ka aper yang berlaku dalam dunia nih...

Sebab setau gua la... Dewa-Dewa nih dok kat Kayangan... Makan tanggung berak cangkung... Mana dier tau aper yang berlaku kat alam dunia... Alam kayangan dan alam dunia jauh beza la bhai...

Alam kayangan semuanyer senang-senang jer... Takder serabut dengan ekonomi... Takder serabut dengan segala kos sara hidup berbagai... Takder pernah tak makan pasai takder duit... Semuanya petik jari jer... Terhidang dan dihidangkan... Hahaha

Alam dunia... Ramai yang makan tapi tak cukup nutrisi... Makan ala kadar.. Janji kenyang... Itu pon kalo ader peluang kenyang... Kangkong jer murah... Yang lain mana ader murah... Hahaha

Sebab tue la... Kalu Dewa bercakap jer pasai hal dunia.. Gua boleh gelak berguling-guling aaa... Sebab setahu gua... Dewa nih kalu bercakap ker mender ker... Semua sudah ader skrip.. Hahaha... Lawak siot.. Hahaha

Nampak sangat la para Dewa yang ader dikayangan tue bengap lagi tak berpijak di bumi yang nyata... Hahaha... Dulu pernah ader Maha Dewa yang giler mesin kuda... Pernah gak ader Maha Dewa Roulette & Bacarrat... Pernah gak ader Maha Dewa Johny Walker... Maha Dewa Wild Wild West pon pernah ader.... Tak puas hati boleh deal draw bedil... Hahaha

Nak cari Maha Dewa dan Dewa yang educated... Susah bhai... Nak cari Maha Dewa yang biasa turun tinggalkan kayangan tue susah gak la bhai... Yang banyak ader cuma yang blur dan blank.. Hahaha

Abis la... Hahaha

3 comments:

  1. Bro bhai....
    Bila nak ulas isu anak dewa dan bola.maklum lah kan yg di FAM tu ada kaitan perkahwinan sesama dewa...misteri lelaki berjambang

    ReplyDelete
  2. gua rasa ada jugak golongan dewa ni yg dah turun ke bumi dan bersemuka dengan marhaen rakyat, dewa di negeri csw kembang....

    ReplyDelete
  3. Bhai...lu tak nak beri pandangan pasal isu Larkin ker?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja