Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 January 2014

Bangangnya Hamid Albar Nih

Bhai/DeeDee semua....

Gua tak tau aper pandangan lu orang tentang mamat kapla botak nih.... Sungguh.... sebab pada gua... mamat nih memang bangang tahap "dewa jalan duta" ...... terbaek punya bangang.... ader ker patut dier kata kenaikan tambang bas sekolah nih ibu bapa dan penjaga setuju dan suka... Malah ader ker dier kata takder bukti yang berlakunya kenaikan tambang bas sekolah... walhal depan mata dier tau yang Persekutuan Persatuan Bas Sekolah Malaysia (PPBSM) memang menaikkan caj sehingga 40%... itu lagi mamat bangang nih boleh kata takder bukti....

Agaknyer pasai kerana kebangangan dier nih la yang sebab dier menang pilihanraya banyak kali dan jadi Menteri.... dan kerana kebangangan tue lah jugak yang dier nih dilantik terajui SPAD..... memang makan gaji buta punya worang... Aper daaa....

Gua rasa aaa... kalu mamat nih bukan berada di Malaysia.... rasanyer dah lama dier nih kojol kena tembak ker... kena bom ker.... tak pon kena langgar lari ker.... Hahaha.... sebab kebangangan dier nih terlampau mencolok mata.... kebangangan yang selayaknyer hanya untuk mangkuk-mangkuk bermazhabkan UMNO..... hahaha....  Nak buat camana... UMNO dan BANGANG tue tabley nak dipisahkan.... dan tabley nak berpisah.... hahaha



Tan Sri Syed Hamid Albar hari ini mendakwa isu kenaikan tambang bas sekolah juga berpunca daripada kesanggupan ibu bapa membayar kadar baharu tersebut.

Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (Spad) itu berkata, tidak timbul isu kedegilan pengendali bas sekolah yang tetap ingin menaikkan kadar tambang sebanyak 40%, kerana akhirnya ibu bapa terpaksa akur apabila tiada alternatif lain untuk menghantar anak mereka ke sekolah.

Beliau berkata, Spad membuka talian bebas tol untuk ibu bapa membuat laporan, agar tindakan dapat diambil.

"Kadar kenaikan ini tidak akan berlaku kalau tidak kerana ibu bapa yang sanggup membayar, dan selama ini pun yang kedengaran hanya rungutan namun tidak ada tampil membuat laporan," katanya dalam satu sidang media selepas melancarkan program kempen kesedaran dan pematuhan Spad ICOP di Stesyen Bandar Tasik Selatan.

Sebelum ini Persekutuan Persatuan Bas Sekolah Malaysia (PPBSM) tetap akan menaikkan surcaj tambang bas sekolah bermula Januari ini sebanyak 40%, walaupun Spad masih tidak membuat keputusan tentang tambang baru bas sekolah.

Presiden PPBSM Amali Munif Rahmat berkata, kenaikan itu merupakan satu keperluan setelah kerajaan mengumumkan kenaikan harga diesel sebanyak 20 sen pada September.

Oleh kerana tiada ibu bapa yang tampil membuat laporan, beliau berkata Spad tidak dapat mengambil tindakan terhadap pemilik bas sekolah yang menaikkan kadar tambang.

Katanya, keadaan pasti bertambah sukar bagi ibu bapa sekiranya Spad bertindak menggantung lesen bas sekolah.

Kalau kita ambil tindakan batalkan lesen pengusaha bas sekolah jadi bagaimana budak hendak pergi sekolah? " soalnya.

"Sekiranya ibu bapa tampil membuat aduan berserta bukti, maka perkara ini pasti boleh dibawa ke mahkamah."

Syed Hamid berkata SPAD kini dalam usaha memikirkan cadangan bagi mengurangkan kos kenaikan kepada pengusaha bas sekolah.

Salah satu cadangan yang mungkin dikemukakan adalah penggunaan iklan bergerak sebagai pendapatan lebih bagi pengusaha bas, supaya mereka tidak menaikkan tambang bas sekolah, katanya.

Apabila ditanya adakah kemungkinan akan berlakunya kenaikan kadar tambang pada pengangkutan awam lain, beliau berkata pihaknya cuma menyelaraskan, bukannya menaikkan.

"Ada perbezaan antara menaikkan dan menyelaraskan, dan kita lebih senang dengan terma penyelarasan kadar," katanya.

Tambahnya, kuasa untuk menaikkan kadar pengangkutan awam juga tidak terletak pada Spad.

"Kita tidak ada kuasa untuk itu, tapi kita akan menyelaraskan, dengan erti kata lain, melihat kadar yang boleh diterima semua. – 21 Januari, 2014 - SUMBER

7 comments:

  1. A'kum Sdr. C++

    Itulah sebabnya kalau pandang kepala botak, jangan terus kata bijak
    Mungkin botak sebab cacing naik ke otak!

    ReplyDelete
  2. bapak nya ok tapi anak masuk kelas penyamun,jadi standard nya pun macam lanun juga!!!

    ReplyDelete
  3. "Ada perbezaan antara menaikkan dan menyelaraskan, dan kita lebih senang dengan terma penyelarasan kadar," - Tan Sri Syed Hamid Albar

    Bagaimana kalau kita start selaraskan gaji Ketua Pegawai Eksekutif Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) yang dibayar gaji tahunan sebanyak RM480,000 (RM40,000 sebulan)

    COBOL

    ReplyDelete
  4. Aduss...makin berat penyakit ni...putar alam ni...

    ReplyDelete
  5. makin lama makin banyak mengarut plak BN ni....ape ko dah nak mampos...

    ReplyDelete
  6. bro cipan... mmg ibu bapa setuju tambang bas naik... jgn buat tomahan...saya ada bukti ibu bpa tersebut setuju tambang bas dinaikan.. ibu bapa tersebut adalah dari golongan macai BN..

    ReplyDelete
  7. how about 'working hard' people? just sit there and keep say that 'ah harga naik,mahal,aku boleh mampus if harga naik bla bla bla..', smpai bila x habis rungutan.

    and please, kurangkan carut. aku tau korang tak suka harga naik,sape suka? tolong bersabar,be smart,do something about this rationally without cursing these menteri2 and start planning.
    planning yg strategik. mcm mne kita nk turunkn hrga? by cursing,mcm curah minyak kat api. how about korang msuk scr aktif dlm berpolitik and if you become one of them,at least you can control and laksanakan plan yg drncg tu
    ni contoh.

    do you guys even realise our sins are piling more and more every single day? this is my humble opinion. set a good example towards our future generations. kita tak nak bnda mcm ni brlaku lagi kan?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja