Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 January 2014

Harga Ayam Turun Serta Merta

Bhai/DeeDee semua...

Gua ader berkawan dengan geng-geng D7 Bukit Aman.... Setiap kali gua melepak ngan diorang.... pastinya citer "ayam" akan jadi bahan lawak.... Yer la.... Bukan setakat ader "Ayam Kampung" .... tapi ader "Ayam Kari", "Ayam Seberang", "Ayam Sejuk", "Ayam Putih". "Ayam Merah" dan....... dan yang paling lawak tue ader "Ayam HipHop", "Ayam Serama/Katik", "Ayam Modified" serta "Ayam Pencen" ...... hahahaha.... Ini semua spesis "Ayam" yang bercambah kat merata tempat sampai Geng D7 tak sempat nak serbu dan kacau....


Mana taknyer .... majoriti "Ayam" nih sumernyer ader pembekal... ader pemborong... ader pengedar... dan ader penternak.... dan setiap penternak tue plak ader yang menjaganyer.... level VVIP.... siap pernah ader kes "Ayam" kena tangkap dan nak disembelih.... boleh plak ader satu panggilan telefon kepada top brass suruh kasik lepas..... siap hantar balik ke reban..... hahahaha.... giler punya power.... hahahaha

Aper-aper pon.... "Ayam-Ayam" nih semedang tak naik harga... walaupun permintaan tinggi... tapi harga tetap maintain rendah... malah ader kes yang terlalu rendah..... macam harga "Ayam Modified" dan "Ayam Pencen"....  Gua pernah diberitahu... ader stok "Ayam Modified" dan "Ayam Pencen" nih diniagakan pada sekitar RM5 ~ RM10 ..... Lagi lawak biler stok "Ayam Pencen" jenis gigi pon dah luruh.... hahahaha..... takder la tergigit.... hahahahaha

Stok "Ayam HipHop" nih biasa datang dari benua Afrika.... skrang nih dah berlambak kat Malaysia nih... masuk tanpa visa disebabkan oleh Mahathir Mohamed.....  Oh yer... kepada yang tak tau.... harga pasaran stok "Ayam Serama/Katik" aderlah paling mahal di Malaysia.... ader yang dijual sampai RM5000 .... hebat... tambah lagi kalu 'Ayam Serama/Katik" tue datang dari reban di Seksyen 2 Shah Alam..... bulu pahat pon baru tumbuh..... masih belajar lagie....

Aper-aper pon.... Walaupun permintaan dan pembekalan samer banyak.... tapi yang khianatnyer aderlah semua ini didalangi oleh sindiket..... ader bangsat berstatus VVIP yang jaga..... lu orang jangan ingat VVIP Cina sajer yang jadi dalang aaa... tapi .... sebenarnya VVIP berbangsa Melayu la yang menjadi dalang paling besar.... maleh aaa gua nak citer..... Kalu nak tahan atau tangkap..... susah la bhai... ader kabel kuat dengan DEWA.... berapa kali DEWA dah bekap..... dan tetap akan bekap..... AG pon kecut telor biler berdepan dengan DEWA..... hahahaha

Aper pon... kalu nak kasi benteras benda nih... kena taji la itu DEWA kasi kiok dulu.... hahahhaa

Berita Sepatutnya : Harga Ayam Mulai Turun Di Beberapa Negeri

4 comments:

  1. Ye ke Bhai... padanlah pasar ayam Pudu ngan Balai Polis Pudu yang tak sampai 2 km jaraknya, selamat je berniaga...

    COBOL

    ReplyDelete
  2. Nak tambah sikit Bhai... kat pasar pudu tu... ayam handphone... sebab depa discuss harge ngan client guna hp kecualilah kalau client depa tu pandai cakap bahasa depa... they just key in the price on the hp and tunjuk kat client...

    COBOL

    ReplyDelete
  3. Celaka sungguh puak2 ni patutlah puak2 ni duk pertahan sungguh tak mahu laksanakan hukum hudud sebab punca cari makan akan tersekat dan peluang berseronok dgn ayam2 tersekat. Nak pertahankan nama Allah konon tetapi perintah Allah tak mahu laksanakan. Dia pula nak jadi tuhan atau wakil tuhan berkuasa penuh dibumi melanggar hukum tuhan.

    Semoga Allah lindungi kita dari bala dari perbuatan durjana puak2 DEWA dan Bangsawan ni.

    abuamir

    ReplyDelete
  4. negara yang pernah dikatakan Islam begini jadinya maksiat berleluasa.Allah tak lupa akan perbuatan manusia yang melindungi kerja mungkar. manusai idup pun sekejap saja tapi perasan macam lama tertipu jugak dengan syaiton yang dikenali.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja