Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 January 2014

Premium Insuran Pulak Naik

Bhai/DeeDee semua...

Malaysia memang kangkung... Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) pon kangkung... PM lagilah kangkung... Macam cilakak jer... Jadi tak terkejut kalo Bank Negara Malaysia pon ikut sama PM jadi kangkung..... aper la nasib..

Nih ... Premium insuran plak akan naik berkuatkuasa Februari nih... Macam bangang kan... Bangsat betul lar... mampuih semua yang nak renew insuran kenderaan lepas nih.... kesian.... inilah bisnes paling celaka.... kena paksa amik....  tapi bab claim biasa macam lahanat...

Aper nak jadi... Undilah lagi... Malaysia masih aman... Cadangan gua la... 2015 nanti boleh la BNM kuatkuasakan insuran plak kepada penunggang basikal... sebab tiap-tiap tahun ramai yang mati kena langgar kenderaan masa naik basikal.... pastikan jugak nak bawak basikal kena ader lesen... boleh la kutip untuk skit.... hahaha

Ini BNM bukanlah Bank Negara Malaysia... Tapi BN Malaysia.... Hahahaha.... Terbaeklah...

Ini BNM bukan Bank Negara Malaysia tapi BN Malaysia .... Hahahaha

3 comments:

  1. Mende ni dah jangka. Bila minyak naik letrik naik....seme ikut naik. Tahniah la pakar2 ekonomi najib.lu org mmg terbaik di dunia......mcm sial.

    ReplyDelete
  2. Bagus memang setuju sangat biar orang yg bodoh yg tak berkerja atau kerja sendiri mengeloh dan orang kampong yg ramai ramai undi umno bn haram jadah tu sakit hati, padan muka undilah lagi umn bn aku tak kisah.

    ReplyDelete
  3. Yang celakanya najib ni masih tak sedar diri cakap besar ekonomi negara semakin kukuh kpd rakyat ketika sambutan tahun baru cina. Ekonomi semakin lingkup kata transformasi konon. Semakin maju ke semakin lingkup.............

    Rakyat semakin nak termuntah tengok muka najib, apalagi bila bercakap boleh tersembur nasi dlm mulut.............

    Bhai, apa cerita ttg PLAN dok ceroboh perairan 80km dari Bintulu kelmarin? Tolong cerita sikit...

    abuamir

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja