Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 January 2014

Terbaek - Salute

Bhai/DeeDee semua...

Just nak kasi lu orang aware bahawa salah satu daripada kajian (research) gua satu masa dulu dengan sebuah IPTA di Malaysia aderlah berkaitan dengan long range telemetry using ionosphere dan remote navigation. Jadi biler gua dapat tau perkara dibawah nih... Gua cukup teruja...

Memang gua rasa ianya terbaek - salute kepada team yang terlibat dalam UOV (Unmanned Oceanic Vehicle @ Vessel).... Satu jarak yang jauh lebih 2000 batu nautika... Dengan kawalan secara autonomous dan jarak jauh...

Cayalah...









2 comments:

  1. Memang betul tu bai, tetapi kat negara ni hanya kroni yg dibenarkan buat benda2 macam ni. Pada mereka yg cuba2 nak buat R&D terutama yg berkaitan dgn bahan letupan lagilah hancus. Sebab pemimpin takut jadi penganas dan memudaratkan mereka. Macam manalah nak maju? Tak lama lagi Indonesia akan mampu buat senjata canggih spt peluru berpandu, roket dll. Kita dah lebih 50 tahun merdeka pun tak mampu buat pistol dan raifal sendiri.

    Mungkin mereka takut macam cerita Hang Nadim dgn Singapura di langgar todak. Hanya yg bodoh aje layak duduk dinegara ini?

    ReplyDelete
  2. manusia lain sibuk mencipta alatan canggih disamping urus negara disini sibuk mencipta fitnah nak jatuhkan musuh politik jadi fokus utama

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja