Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 January 2014

Plan Strategik PRK Kajang

Bhai/DeeDee semua...

Okeh... Citer serabut tentang kenapa berlakunya PRK Kajang tak lama lagi gua takmo amik pot... Lantak la lu orang nak "baca" macam mana... Yang pasti gua dah paham rentak permainannya dan hala tuju sebenarnya... Hahaha

Tengahari tadi gua call ex-boss gua kat Agensi dulu .... tanya khabar..... Lepas tue tanya pandangan dier tentang isu Kajang... Panjang berjela dier membebel menerangkan isu dan segala yang bersangkutan dengannya... Hahaha... Last skali dier sempat tanya gua... Biler nak join balik.... Macam hampeh aaa soklan dier...

Gua cakap ... Gua dah kat luar... So gua akan stay kat luar... Hahaha... Ex-Boss gua cakap... Duduk luar pon tapi dok kelek kat dalam selalu... Serupa takder makna lar.... Hahaha... Hampeh... Last-last dier suruh gua jumpa dier esok lepas waktu opis kat KL... Hahaha.... Ke KL la gua esok.. Yeyeye... Lama dah tak pi KL... Lepas tue malam esok gua akan jumpa kengkawan kat Bukit Aman... Ader saper mau join ka??? Hahaha... Papagomo mau join sama ka??? Hahaha

Aiyark.. Aper yang gua melalut nih... Hahaha...

Okeh ... Back to tajuk.... Hahaha... Plan strategik PRK Kajang nampaknyer dah dibuat ngan agak chanteq diperingkat tertinggi... Biasa la ... Plan sebegini baik mana boleh kasi havoc... Tak kisah la dalam parti ker mender.... Hanya certain orang jer boleh tahu..

Tue sebab pemimpin cap ayam yang kat bawah macam bekas ketua pemuda ker tak tau pasal plan strategik nih... Sebab takder keperluan untuk diorang tahu... Gua dapat maklumat.. Hanya sebilangan kecil yang tahu... Sebab benda nih macam main chess... Kena plan betul-betul takut nanti kantoi...

Oleh yang demikian... Maka ahli parti yang dalam Pakatan Rakyat tolong aaa jangan melatah meroyan... Relaks... Sebab grand design nih sebenarnya ader agenda terlalu besar...  Strategi untuk tamatkan pegangan BN dalam Malaysia sebelum PRU14..

Gua diberitahu... Plan ini aderlah satu plan terbaek untuk memerangkap percaturan Mahathir Mohamed yang sedang memperkudakan Muhyiddin Yassin untuk melakukan taji kepada Najib Razak.... Lu orang jangan terkejut buat tak tau... Mahathir Mohamed sekarang nih tengah all-out serang Najib Razak dengan menggunakan RockyBru sebagai antara balachi dier..

So.... Jangan plak ader puak bangang nak buat sabotaj macam kat kes Kota Damansara pada PRU13 sudah la... Tapi gua tak terkejut kalo ader pihak yang akan dapat watikah khas untuk bertanding di Kajang yang seterusnya menjadikan pertembungan tiga penjuru di PRK Kajang....

Hahaha... Kiter tunggu aaaa lelucon bangang selanjutnyer.... Hahaha

7 comments:

  1. kasi pecahlah apa grand design tu? mcm mana buat prk boleh kalahkan mahadet? wa tak tahan ooo mau pikir lama2. wa nampak anwar gila.kuasa dan duit selangor je..

    aymy8888

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ayam8888......anwar ke lu yang gila duit selangor. Haha. Sebab tu diaorang tak ajak lu buat grand design ni.

      Delete
    2. wa main chess tau baca selapis ae..tu mintak c++ ajar sikit permainan diorang ni..rasa mqu dua tiga lapis..tak dapek aku nak bacanya..

      aymy8888

      Delete
  2. gigih sungguh matde merancang untuk masa depan kat dunya ni

    ReplyDelete
  3. i still remember the day..pengkebumian azizan
    i still remember very clear whose attend the funurel event
    i still remember that 'very' powerful old man and/with two powerful 'ulamak' pas men..
    but then,

    God's willing nik aziz miss the event..
    God's know very well,,and i need to know why?

    i love to observe God's plan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun suka tengok sebaik-baik perancangan-Nya.
      Lets see what will happend in Malaysia.
      Its interesting with all the player playing their roles and rolls the dice.
      Apepun nombor keluar kat dice tu kenalah ikut sbb kau dah baling.

      Delete
  4. Gua bkn org politik jadi gua cuma pandang lurus je. Strategi ke x gua x reti. Tapi gua cuma hangin dgn statement bangang dri golongan 'faqeh' ni. Khianat la mungkir janji la. Tak respek PAS la. Tapi bila PRU13...selamba mak badak je dorang tuduh mcm2 kat calon2 PKR. Siap letak calon tanding 3 penjuru. X plak dorang amik kira perasaan calon2 PKR kena fitnah bagai. Muak arrr dgn politik perasan bagus nih.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja