Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 August 2015

Habis Kena Ulang Semula Tender

Bhai/DeeDee semua...

Artikel ini pendek je.... Sajer nak lepaskan geram... 

Biasa kami semua System Integrator masuk tender ikut harga tukaran wang asing USD$1 = RM4 .... Itu pon masa harga pasaran matawang sekitar USD$1 = RM3.40 ... Al least kami semua yang masuk tender ader sedikit buffer kalo pasaran matawang jadik giler...

Baru-baru nih... Kami semua masuk tender macam biasa...  Tender dah lama tutup pon...

Tapi biler harga tukaran jadik USD$1 = RM4.02 .... Semua tender yang sebelum nih yang dah tutup akan jadik burst harganya.. Sebab harga pasaran dah takder saper boleh absorb....  Yer la.. Pada kadar sekarang.. Kalu gua nak masuk tender pon gua mesti ejast sampai RM4.30 untuk USD$1 ... At least ader la sikit buffer...

Mampuih ader 6 tender yang nak kena diulang tender kembali nih... Semua paling cap ayam harga dalam RM1.5 juta (harga itu hari lar)...

Ini semua celaka Najib Razak punya pasai... Mampuih semua orang harga jadik giler...

4 comments:

  1. duit kita lagi jatuh lagi bagus ramai orang luar mai masuk
    itu kata mamat tu
    nak ode barang dari luar negara pun harga jadi murah kut
    apa punya bodo duk pilih lagi orang macam ni jadi ap
    orang makan petai tambah pandai ni jadi pecacai busuk pulak tu

    ReplyDelete
  2. najib penyamun duit rakyat dia wajib di penjara bukan jadi pm malaysia.

    ReplyDelete
  3. nasib baik hujan turun takdak sapa nak salahkan PM...kah kah kah..

    aymy8888

    ReplyDelete
  4. kih kih kih...

    sungguh wa tak sangka...

    lu pun jenis "pengganas" tender k'jaan...

    siap ada main buffer-buffer segala bagai...

    bukan kecik anak tuh buffer sampai tiga posen setiap satu usd...

    tak heran la rakyat kutuk tender k'jaan mahal dari rega pasaran...

    lu pun kapitalis jugak ka, bhai?

    ini soalan bukan tuduhan ya.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja