Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 August 2015

Kenapa Perlu Ada Parti Baru?

Bhai/DeeDee semua...

Gua aderlah antara rakyat Malaysia yang kurang bersetuju perlunya ada ditubuhkan parti baru hanya sekadsr untuk jadi satu parti islamik alternatif... Gua ader sebab gua sendiri... Meh gua citer kenapa gua tak setuju...

Pertamanya... Dengan adernyer parti baru nanti... Pasti akan ader perangai-perangai gila pangkat dan lobi melobi masing-masing nak naik keatas... Walaupun tujuan diorang mungkin baik sebab diorang boleh buat kerja,,, tapi sikap dan perangai camnie memang akan menjadikan parti baru serupa macam parti lama...

Keduanya.... Dalam ramai-ramai orang tue... Mesti akan ader yang perangai macam hamlau.... Yang itu susah sikit nak detect awal-awal biasanya... Tapi hamlau nih la yang akan jahanamkan parti ... Perangai lahanat hamlau nuh mesti akan kelihatan juga... Malah hamlau nih kalau taj jahanam parti sebab dier mesti tak sah hidupnyer...

Ketiganya.... Aper lu ingat takkan ader perangai kronisma dan nepotisma ker dalam parti baru tue nanti.. Ader la wei... Kalo dah melayu tue.. Melayu juga.. Takkan boleh ubah... Tambah lagi perangai PHD orang Melayu... Hancur nanti... Islam ke mana.. Alternatif kemana... Last-last jadi lagi satu parti bangang....

Keempatnyer... Janganlah lu ingat parti baru tue nanti selamanya akan pentingkan rakyat... Hahaha... Gua berani  bet yang ianya jugak akan jadi macam perangai parti yang lama gak.... Capat atau lambat je bezanya... Rakyat jugak jadi mangsa akhirnya,.., hahaha

Ader paham ka???


2 comments:

  1. Lantak Lu nak kata bende , Kami tetap berharap ia tertubuh Parti supaya ada yg meluat kat Parti lama meraka bolih santai dg kami . Dg ada nya parti baru Tambah peluang Jawatan n peluang kerja so jadi meriah Ke Guana Din ?{GHB} Semarakan Politik Tanah Air .

    ReplyDelete
  2. Minta add kan ke sidebar tepi...
    <a href="http://mediaterus.blogspot.com>Media Terus</a>

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja