Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 August 2015

Siapa Nak Jawab Soalan Ini?

Bhai/DeeDee semua....

Hehehe.. Just nak tanya... Siapa nak jawap persoalan ini?? Kenapa ianya dikira sebagai "remittal payment" dan bukannya "remittal donation"

Hahaha... Jawab cek... Jangan tak jawab.


3 comments:

  1. Sebab itu payment untuk commission yang diterima bagi transaksi 1MDB. Duit kita semua jugak..

    ReplyDelete
  2. apabila kuasa sudah menguasai diri apa saja boleh jadi
    hati hati menghadapi puak yang macam ni
    panduan mudah untuk amalan harian
    lepas solat subuh baca 7 kali (dengan yakin pertolongan dari Allah)
    dari segala gangguan kasar n halus
    fatihah al ikhlas al falaq an naas
    kalau rajin - kalau malas bole kawan ngan jin kapir

    ReplyDelete
  3. 1. untuk Telegraphic Transfer (TT) duit antara negara, beberapa dokumen perlu dsertakan (untuk megelakkan money laundering). Contoh kalau beli barang, salinan invoice perlu ada (bukan quotation ya) menandakan transaksi sudah berlaku dan dalam proses pembayaran. Apabila dinyatakan sebagai partial payment, invoice pasti sudah keluar. siapa yang mengeluarkan invoice? takkan orang persendirian (kepala negara pula tu) ada keluar invoice? dia bukan ada perusahaan sendiri yang boleh mengeluarkan invoice (dah melanggar akta penjawat awam yang melarang kerja lain selain jawatan awam itu).

    2. Line last sekali, Detail of charges = caj remit = caj yang dibayar untuk melakukan transaksi itu. biasa dibayar oleh pihak yang membayar kerana biasa penjual tidak akan tanggung kos remit. Tapi dalam kes ni ia adalah SHA = sharing = kongsi bayar.
    dah derma punya banyak gitu takkan kos remit kena kongsi pula?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja