Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 August 2015

RM86.67 Juta?

Bhai/DeeDee semua...

Satu jee cara nak mempercepatkan Malaysia menjadi sebuah negara maju sebelum tahun 2020 aderlah dengan memoertingkatkan pendapatan per kapita negara nih...  Biler semua orang kaya.. Maka secara otomatiknya negara boleh menjadi maju... Sebab hasil cukai semua masuk kantung Kerajaan... 

Caranya begitu mudah. Ianya memerlukan sedikit kerjasama Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia...



Kalo lar Najib Razak agihkan RM2.6 biliun tue kepada 30 juta rakyat Malaysia setiap sorang.... Bagi semua yang miskin atau kaya... Secara adil dan saksama....  Tanpa mengira kaum.... Tapi bagi secara terus .... Semua orang akan dapat RM86.67 juta setiap seorang... 

Maka dengan cara ini pendapatan isi rumah dan perkapita adalah baik dan tinggi... Serta status negara maju lebih cepat dicapai tanpa banyak masalah.

Tak caya ker? Suruh Najib Razak masukkan duit RM 86.67 juta kepada setiap warganegara.

# tapi jangan riso masa tue harga roti canai sekeping dah RM15 manakala nasi lemak berharga RM20 sebungkus. Hahaha

21 comments:

  1. bhai, RM86.67 jer la sorang....

    ReplyDelete
  2. Bodoh matematik ke bhai?

    ReplyDelete
  3. bila pula 86 juta seorang bhai? bukan 86 ringgit ke?

    ReplyDelete
  4. lu tau kira tak...?

    ReplyDelete
  5. RM86.00 mana buluh kaya bhaii.

    ReplyDelete
  6. RM86.67 je kot bukan juta..

    ReplyDelete
  7. salah fakta ko tuuu

    ReplyDelete
  8. 86 ringgit je la sorang

    ReplyDelete
  9. camna bro kira ni?

    ReplyDelete
  10. Elok lah tu... bila mmg ikut sunnah rasulullah patutnya dah settle dah masalah 2.6b tu. Cadangkan dan minta la semua ulama2 kat malaysia hantar memorandum. *sya setuju*

    ReplyDelete
  11. Halo! bhai awak silap kiralah, setiap org hanya dpt RM86.6 aje bukan RM86.6 juta. Mungkin tersilap kot, maklumlah kita hanya manusia biasa adakalanya tersilap. Mungkin duit tu guna utk bagi BR1M kot tapi dari duit akaun najib hasil derma. Macam manalah hadi ping & harun jin boleh sokong org macam najib ni. Mungkin ada bahagian dari harta ghanimah yg masih tersisa.

    abuamir

    ReplyDelete
  12. Baik padam, salah kira ni.... RM86 je la

    ReplyDelete
  13. 86 juta ke 86hingget???
    Lu dah silap baca la bhaii
    Pas titik tu angka sen

    ReplyDelete
  14. RM 86.67 sahaja setiap orang kalau 2600000000/30000000

    ReplyDelete
  15. hahah...bhai..untung orang anak ramai mcm aku 86 jota x 6...idea yang bagus. hahhaa

    ReplyDelete
  16. salam...

    dah tentu ler tak semua 30 juta warganegara dapat 'merasa' nikmat duit juta RM tu. KECUALI 2,3 kerat orang dekat Najib aje 'merasa' duit juta-juta RM !

    Terima kasih bebanyak ler penyokong@ pengundi UmNo-BN !

    ReplyDelete
  17. Bro, kenapa bukan 8 juta? Yang terlibat lebih kurang 300 je.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja