Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 August 2015

Ucapan Tahniah Kepada Zeti Aziz

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak ucapkan tahniah kepada Zeti Abdul Aziz .... Beribu tahniah ... Sebab Zeti Abdul Aziz akan dikenang sebagai Gabenor Bank Negara yang paling failed.... Failed untuk menyekat kegilaan Perdana Menteri Malaysia dalam keputusan ekonomi... Sehingga menyebabkan Malaysia mengalama kegawatan ekonomi terburuk dalam sejarah Malaysia....

Bila mana matawang Ringgit Malaysia kini sudah hampir sama taraf dengan matawang Indonesia.... Hina .. Betul-betul hina la.... Patutnya sebagai Gabenor Bank Negara Malaysia dia wajar menghentikan kegilaan Najib Razak daripada membuat keputusan gila dalam pentadbiran ekonomi yang sekarang ini menjerumuskan negara ini ketahap bahaya...

Pelabur yang bijak akan mengambil peluang keluar dari negara ini selagi masa masih ada... Hanya yang bodoh sahaja yang tinggal... Keadaan ini akan membahayakan pelabur asing dimana kegawatan ekonomi akan boleh menyebabkan keadaan huru-hara.... Kucar-kacir.... Dan biasanya ianya akan menyebabkan kestabilan politik juga terancam...

Bodoh betul lah Najib Razak dan para penasihat bangangnyer termasuklah Wahid Omar bekas CEO Maybank tue.... Bebal lagi bodoh...


5 comments:

  1. Jangan bos. Nanti Nazri cakap kita gila so kita kena bersyukur sbb pelancong makin ramai.

    ReplyDelete
  2. Zeti patut letak jawatan sebab RM sudah jatuh teruk. Tak tahulah sama ada kejatuhan ini sebagai konspirasi untuk mencalarkan nama Zeti sebagai gabenor Bnak Negara atau sememangnya genuine punya isu ekonomi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Apa keputusan ekonimi Najib yg menyebabkan nilai tukaran matawang RM ke USD menurun?

      2.adakah Malaysia satu-satunya Negara di dunia yg mengalami kejatuhan nilai matawang?

      3. Kenapa pelabur asing perlu keluar Malaysia? Kalau dana asal mereka USD, maka lebih byk RM yg mereka dapat berbanding sebelum ini. Ini lebih menguntungkan pelabur asing.

      aymy8888

      Delete
    2. 1. Krisis politik, kestabilan politik disebabkan oleh Najib...Hilangnya kepercayaan kepada Najib...

      2. Memang matawang negara lain pun jatuh, yang paling teruk gila adalah malaysia...

      3. a) cuba check ada tak yang mintak "derma" dari pelabur (confirm ada)...
      b) cuba check cukai, gaji pekerja etc negara mana yang berpatutan...
      c) ada ke yang nak melabur dalam negara yang pemimpin utama korup?
      d) ketidakstabilan politik...kalo riot ke mogok ke kan ke rugi pelabur..

      * hampir kesemua adalah salah pemerintah dan juga Najib...

      Delete
  3. Menteri umno akan kata ringgit jatuh negara kian maju! Jgn sampai ringgit jadi macam nilai rupiah udah le? Mampus kita, gaji kalau 2`3 ribu nak makan apa? Jadi macam zimbawe nak beli roti bawak duit seguni?

    Menteri ni apa kisah duit kita jatuh, mereka ni simpan duit dgn nilai dollar kat luar sana. Rakyat susah tetapi pemimpin umno terus gelak nak pecah perut sebab penyokong bodoh terus dgn semangat : Hidup Melayu x3

    Selagi melayu bodoh! umno senang terus berkuasa...........

    abuamir

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja