Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 August 2015

MH370 : Peranchis Senyap, Australia Pula Lebih Kepoh

Bhai/DeeDee semua...

Firstly... Gua nak bagitau... Selepas 515 hari hilang... Aper ader hal kalo orang nak bagi nampakkan serpihan MH370 dimana-mana... Kenapa dalam 100 hari hilang... Takder saper jumpa serpihan,.. Takkan la dalam tempoh 100 hari pertama tue... Serpihan hanyut begitu laju kat atas permukaan air sampaikan tak terkejar dek mana-mana pesawan pemantau dari udara.... Hahaha

Kenapa selepas 515 hari... Baru jumpa.... Itu persoalan paling pelik gua nak bagi hint kat lu orang...

Dan best lagi... Kenapa jumpa pada waktu puncak kepanasan skandal dalam negara... Hahaha.... Skandal politik aaaa... 

Dan yang paling terbaek.... Penyiasat dari Peranchis senyap ja... Langsung tak keluar apa-apa statement yang pin pointkan flaperon ini kepada MH370 ... Tambah lagi siasatan masih dibuat.... Tapi... Tetiba jer JACC dari Australia pulak yang kepoh ... Kepochi.... Umumkan yang flaperon itu datang dari pesawat MH370 ... Macam tally jer ngan cerita Najib Razak nih...

Hahaha... Ker kiter semua sudah kena game.. Kena kencing dek Najib Razak and the gang.... Aderkah duit RM2.6 bilion itu aderlah duit pembayaran kerana menghilangkan MH370 yang disyaki membawa beberapa dokumen penting... Hehehe ... Who knows...




3 comments:

  1. apa apa pun memang pelik kat Malaysia ni. Semuanya boleh dan boleh jadi....... dah tak ada perasaan malu dan daya saing dengan Negara jiran. Dulu kita selalu mendabik dada kata kita lebih baik dan maju dari Negara jiran. Rupanya kita maju buat benda pelik yang tak pernah mereka buat.... Hai orang Melayu Malaysia semakin maju semakin layu....

    ReplyDelete
  2. Sama la pemikiran kita. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. kalau dokumen selalunya ada lagi kopinya
    kalau orang tak da lagi yang ada namanya

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja