Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 May 2012

Buat Malu Perguruan Silat Jer

Hahaha... Pesilat-pesilat yang ader sekarang nih ... termasuk la guru-guru silat yang ader semuanya buat malu perguruan silat jer... hahaha...

Mana tidaknyer... sejak beratus tahun... kalu tak beribu tahun... orang belajar silat sebab untuk mempertahankan diri, keluarga dan masyarakat daripada ancaman kezaliman... dari dulu lagi semua perguruan silat mengajar anak muridnya akan falsafah silat.. falsafah dimana menegakkan yang hak dan menghalang kemungkaran....

Dulu masa gua "cuba" belajar ilmu silat Nasrul Haq (walaupun bapak gua tak kasi)... hahaha.... gua dibagitau oleh tok goru silat gua bahawa...ilmu yang ader tue aderlah untuk digunakan biler perlu... terutamanya untuk menentang kezaliman dan kemungkaran.... hehehe

Tapi.. la nih... mana dier semua perguruan silat... mana dier pesilat... mana dier tok guru silat... senyap... menikus... telur dah kecut ker... hahaha.... sebab takder saper pon nak menentang kezaliman dan kemungkaran... hahaha...

Malah... ader perguruan silat yang skrang nih bersekongkol dengan penzalim dan pemungkar.... malah bertindak mempertahankan orang dan pertubuhan yang khianat dan menekan rakyat.... hahaha... Ini semua sudah buat malu perguruan silat jer...

Aper daa.... tarak guna la kalu belajar silat setakat untuk jadi bouncer kelab malam... jadi bodyguard VVIP pi buat maksiat.... jadi kaki pukul .. dan jadi PEKIDA (kongsi gelap)... hahahaha.... buat malu perguruan silat jer... hahaha

Kalu setakat nak jadi gengster .. baik tak payah belajar silat... baik jer belajar kat KOLEJ PEKIDA kat Melaka tue... hahahaha......

2 comments:

  1. TERBALIK COURT 'JANJI PESILAT' UNTUK MEMBELA YANG LEMAH,MENENTANG KEZALIMAN TAPI KINI MACAM TUAN BLOGGER KATA SEMUA JADI PECACAI VVIP ESCORT PI BUAT MAKSIA ,KAKI PUKUL DAN SEKONGKOL DENGAN GEROMBOLAN SEKUTU APCO MENZALIMI RAKYAT MARHAEN ! TAPI BERAPA LAMA BOLEH KUAT DAN SAMSENG ? RODA ITU BULAT MASA AKAN TIBA SANG PEMUKUL AKAN KENA PUKUL ;)

    ReplyDelete
  2. Bhai Amuraria...

    Hahaha... memang camtue la skrang nih.. malah siap ader perguruan silat yang sokong kepada kezaliman dan penindasan... hahaha... hancau bancau jadinyer... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja