Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 May 2012

Kalau PNB Pun Tidak Mampu

Bhai.... Lu sure tau kan yang PNB mengendalikan nilai pelaburan yang teramat besar dalam Malaysia nih... Malah boleh dikatakan hampir 70% saham-saham di BSKL dikuasai oleh PNB secara direct ataupun indirect...

Kalau PNB pun tidak mampu untuk mengekalkan saham ASN pada satu nilai yang tinggi walaupun portfolio pelaburannya yang pelbagai dan menguntungkan.... Agaknyer bagaimana Felda Global Ventures Holding Berhad (FGVHB) mampu nak buat lebih baik dari PNB?

Mampuih la.... Sure takkan mampu punya... Walaupun selama ini harga Minyak Sawit Mentah (MSM) dunia dikawal dan ditentukan oleh Malaysia sepenuhnya...

Wei... Tak payah nak tipu lar pasai harga MSM nih... Pelabur komoditi semua tau benda nih... Kalu orang kampung atau peneroka boleh la lu orang tipu... Hahaha

So... Berbalik kepada persoalan yang kat atas tue ... Kalau PNB pun tak mampu ... Lu ingat FGVHB boleh buat ker .... Hahaha... Hancuss...

Nak tau tengok gambar kat bawah nih.....

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja