Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 May 2012

BERSIH 3.0 : Media Separuh Masak (MSM)

Hahahaha.. bhai... gua gunakan terminologi Media Separuh Masak untuk menggambarkan carakerja "Main Stream Media" @ MSM bekerja...


  1. Kalu tak tipu dalam pengiraan memang tak sah lah jadi Media Separuh Masak... Kalu event yang Rakyat sendiri anjurkan... kalu yang datang 200 ribu... dier akan letak jadi 2 ribu jer.... hahaha.... bengap-bengap...
  2. Kalu tak sorok berita memang la tak sah jadi Media Separuh Masak... hahaha... Berita anggota polis belasah jurufoto, wartawan dan orang awam yang takder kena mengena pon akan disorok macam nak giler... hahaha...
  3. Kalu tak twist citer saksi... memang la tak sah jadi Media Separuh Masak .... saksi kata Polis yang pukul... dier ubah jadi orang awam yang pukul ... hahaha... bengong nak mampus..
  4. Kalu tak bodek UMNO/BN ... memang tak sah lah jadi Media Separuh Masak... hidup, mati dan amalan harian depa mesti kena membodek dan mengampu UMNO/BN ... kalu tidak UMNO/BN takder nak borong beli akhbar diorang untuk bagi percuma... sebab rakyat dah takmo nak beli dah... hahaha.
  5. Kalu ketua editor Media Separuh Masak nih tak giler pangkat, title dan imbuhan... maka tak sah lah dier jadi Media Separuh Masak.... lu tak caya... cuba tengok itu Malay Mail... hahahaha
Hahaha... nak gua bagi lagi contoh ker... hahaha... rasanyer lu orang sumer boleh bagi lagi banyak dari gua... hahaha.... petang yang panas kering nih ... rasa maleh aaa nak menulis... iyer la... gua tulis petang.. untuk keluaran edisi malam... hahaha... itulah gunanyer fungsi "Schedule" kat dalam Blogger nih... hahaha

Tak larat la bhai gua nak tulis setiap masa... hahaha... tapi gua akan pastikan bahan bacaan lu orang nih tetap releven sekurang-kurangnya 48 jam dari tarikh gua posting... hahahaha 

Babai... gua cadang nak tido sat petang... tapi ader hadith kater kalu tido petang... boleh jadi giler... hahahaha... gua takmo la nak jadi giler... hahaha... cukup la KPN jer yang dah giler meroyan nak suruh orang percaya penuh kat PDRM .... hahahaha

2 comments:

  1. hahaha! bravo.. idup mau senang . tu la pasal.

    ReplyDelete
  2. Bhai Hati Muda ...

    Hahaha... idup mau senang... ayat klise tue... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja