Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 May 2012

Saham FACEBOOK Pun Menjunam Jatuh

Hahahaha....

Najib Razak dengan bangganyer berkata beliau konfiden dengan penyenaraian FGVH tue... ala IPO FGVH yang konon-kononnyer dikatakan akan lebih berjaya dari IPO FACEBOOK .... hahaha

IPO FACEBOOK dimulakan pada harga USD$38 seunit saham.... dan kurang dari dua minggu selepas ianya dilancarkan.... harganya aderlah pada USD$28.19 .. walaupun ianya melonjak ke paras tertinggi hari pertama dagangan pada USD$45 tapi ditutup pada harga USD$38.26 hari dagangan yang sama...

So.... Kalu FACEBOOK yang begitu gempak dalam dunia nih boleh diniagakan sahamnyer bawah 26% ( -26% ) dari paras IPO dalam tempoh tak sampai sebulan.... hehehe... lu ingat-ingat aaa... berapa agaknyer saham FGVH akan diniagakan pada tempoh masa yang sama (kurang dari sebulan dipasaran)???

Hahahaha.... gua berani jamin aaa... takkan kekal lama la atas harga IPO tue... mesti maintain pada harga IPO atau jatuh teruk bawah harga IPO....

So... agak-agaknyer la... aper akan jadi ngan peneroka yang buat pinjaman untuk beli IPO FGVH tue... hahaha.. camana depa nak buat untung... kalu terpaksa bayar pinjaman jugak walaupun harga saham bawah harga IPO... hahaha.... mampuih.... hahaha

Hahaha.... mari kiter bayangkan berapa ramai peneroka yang akan merempat lepas tue....

Kiter semua jangan lupa aaa.. bukan peneroka FELDA jer yang kena .. tapi peserta FELCRA dan pekebun kecil bawah RISDA pon terkena gak... hahaha...

Bukan ker FELDA, FELCRA dan RISDA dah digabungkan... hahaha

Mampuih.. mampuih...

Baca : Sini , Sini , Sini dan Sini

2 comments:

  1. adoiiii.. mampuihhhhh den

    ReplyDelete
  2. Bhai Anonymous...

    Aiyark... gua pon samer.. ader skit rugi kat dalam share Facebook....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja