Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 November 2013

Kemana PAS Selepas Muktamar?

Bhai/DeeDee sekalian...

Ini pandangan gua... Nak terima atau taknak terima itu bukan masalah gua... Gua takder hal pon...

Pada pandangan gua... PAS sudah sampai tahap tepu... Pasai aper tepu... Walhal PAS sepatutnya sudah blooming... Hahaha... PAS sudah tepu pasai ader puak-puaknya masih lagie mau mengekalkan idea dan cara lama... Masih jumud dan tak mau keluar dari kepompong lama...

Sebab itulah PAS menggunakan tagline "PAS ganti UMNO" .... Pasai PAS nak jadi macam UMNO yang takmo nak berubah...

Sorry... Tagline "PAS for all" sebenarnya hanya mainan dimulut jer... Hanya sekadar nak dapat undi jer... Sekadar kepentingan politik... 

Sebab ramai puak-puak dalam PAS yang sendiri takmo bercampur gaul ngan orang lain.. Malah diorang jugak yang menolak untuk bekerjasama dengan parti politik lain untuk kepentingan warga marhaen..

Tak percaya ka... Hahaha... Tue haa group yang dok canang kasi buang tahaluf siyasi tue la kapla segalanyer... Diorang nih la yang karut... Terlebih assabiyah... Hancusss... pasai tue la puak nih nak sangat bergabung dengan UMNO... Konon atas kepentingan Malayu la... Macam la UMNO tue Melayu... Cheyy...

Hampeh aaa...... hampeh.....

So ... Kemana PAS selepas muktamar kali nih... Bergantung kepada perwakilan... Kalu perwakilan bengong dan nafsu nafsi... Alamat terbongkang la PAS jadi mainan UMNO.... Silap-silap Kelantan pon abis dijajah balik oleh UMNO... Macam Kedah dan Terengganu... Pasai apa...

Pasai tak dengar nasihat.... Hahahaha ...

4 comments:

  1. gua sebenarnya amat berharap golongan UG ni sapu bersih dlm muktamar ni. Biar menang seme. Gua berharap sgt. Tapi gua x tau sbb ape gua berharap mcm tu. Mungkin sbb tagline PAS GANTI UMNO tu begitu menyentuh hati dan sanubari gua...hahaha

    ReplyDelete
  2. pas ganti omno untuk apa jangan jadi perangai pun macam omno udahlah

    ReplyDelete
  3. Ke mana?

    Kalau kena gayanya, PAS can move a notch, up & away.. ke bulan !!

    Silap gaya, PAS ilang jatuh ke laut le bhai.

    ReplyDelete
  4. jangan ada spesis bingai dalam parti islam dah ! ABU !

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja