Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 November 2013

Siapa Santau Gua Nih?

Bhai/DeeDee sekalian...

Tadi pagi gua beberapa kali muntah darah...  Nasib baik warna darah tue merah... Kalu warna itam... Maybe dah tak lama dah kot gua nak padam...

Huh... Tak aci la main magik-magik nih... Aper daaa...

Zaman millenium nih pon takkan la main magik-magik lagi... Wei... Rentikan lar... 

Alhamdulillah... Tadi lepas gua amalkan ayat syifa' ... Ader berkurangan skit muntah gua... Tapi badan masih lemah lagi... Maybe la gua dihidrate kot... Gua kena amik minuman isotonik nih... Tak pon cari air kelapa muda...

Mmmm... Gua takut kena pneumonia jer sebab dua tiga hari lepas gua sibuk layan kerja sampai kol 4 dan 5 pagi... Tido cuma sejam dua jer... Buat tender ngan bos-bos gua... Dalam bilik aircond plak tue...

Maybe la kot... Harap takder la gua kena magik-magik nih... Tak aci la main magik-magik .... Sungguh tak aci... Hahaha

6 comments:

  1. Salam.

    Bahaya tu sampai sakit cenggitu. Lu better take care of yerself.

    Take a break atau lu tarik aje hand break tu..hehe...janji lu selamat.

    ReplyDelete
  2. 2:102. Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh syaitan-setan pada masa kerajaan Sulaiman (dan mereka mengatakan bahwa Sulaiman itu mengerjakan sihir), padahal Sulaiman tidak kafir (tidak mengerjakan sihir), hanya setan-setan itulah yang kafir (mengerjakan sihir). Mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua orang malaikat di negeri Babil yaitu Harut dan Marut, sedang keduanya tidak mengajarkan (sesuatu) kepada seorang pun sebelum mengatakan: "Sesungguhnya kami hanya cobaan (bagimu), sebab itu janganlah kamu kafir". Maka mereka mempelajari dari kedua malaikat itu apa yang dengan sihir itu, mereka dapat menceraikan antara seorang (suami) dengan istrinya. Dan mereka itu (ahli sihir) tidak memberi mudarat dengan sihirnya kepada seorang pun kecuali dengan izin Allah. Dan mereka mempelajari sesuatu yang memberi mudarat kepadanya dan tidak memberi manfaat. Demi, sesungguhnya mereka telah meyakini bahwa barang siapa yang menukarnya (kitab Allah) dengan sihir itu, tiadalah baginya keuntungan di akhirat dan amat jahatlah perbuatan mereka menjual dirinya dengan sihir, kalau mereka mengetahui.

    berwaspada dan bertawaqal kepada Allah.

    ReplyDelete
  3. Kat situ la klu nye bhai... Izin allah dengan redha-nya atau izin allah dengan murka-nya. Iblis kan dah dapat izin yg bserta dgn kemurkaan.

    Kalo yg mengerjakan or menggalakkn sihir tu mmg dpt terus ilmu sihir dari malaikat harut dan marut lain la ceritanya.. Tp kalo yg menurunkan sihir pun dpt warisan dr manusia juga. Mmg sah sah lah kemudaratan utk dirinya dan utk yg menggalakkn sihir.

    Yg bestnya mereka nih yg ada title haji/hajjah pun masih menggalakkn sihir dgn alasan demi kebaikan jg. Huh..walaweh

    ReplyDelete
  4. Salam C++

    Hanya sang pengecut menggunakan sihir untuk "kena"kan orang yang dianggap musuh.

    Sabar dan bertawakallah. Allah sentiasa melindungi orang yang sabar

    ReplyDelete
  5. Mungkin lu kena tembak dgn gelombang microwave jarak jauh. Conspirasy theory. Hehehe.

    ReplyDelete
  6. Assalam,hati hat..
    Eloklaa juga tu minum kelapa muda..tambah lagi bersama tambah bini mudee hhuu..segar darah muda.

    Hhee gurau

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja