Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 November 2013

Sekadar Nak Tanya ...

Bhai/DeeDee sekalian..

First of all... tolong jangan marah gua pasai benda nih.... takkan tanya soalan pon nak kena marah kot.... sebagai rakyat Malaysia... dan sebagai pembayar cukai.. gua rasa perlu gak tanya... walaupun tak sepatutnya gua tanya.... Hahahaha... Jangan mare...

Yer la... gua takut pembaziran berlaku.... tue jer tak lebih dari tue... sebab kalu membazir tue... ostad gua kat Rusila tue ader cakap... membazir tue kawan setan... takkan la mau jadi kawan setan... tak gitue.... Tak tau la plak ader puak-puak yang nak berkawan dengan setan yang dikenali.... Hahaha...

Camnie..

Kos pembinaan Sri Perdana iaitu kediaman dan kompleks Perdana Menteri tue sekitar kalu tak silap gua dibawah RM500 juta...... dan bil elektrik yang terjana disana dikhabarkan sekitar RM2.3 juta setahun..... okeh la tue... besar kompleksnyer.... takkan nak bergelap jer kan.... takkan nak nampak sunyi... nanti takut dan seram plak kalu terserempak ngan Rosmah Mansor berjalan-jalan dalam lorong-lorong di Kompleks Sri Perdana tue dalam gelap.... dengan rambut ngerbang tue.... hahahahaa

Jadi...

Kos pembinaan Istana Negara termasuk kompleks Istana di Jalan Duta tue aderlah kalu tak silap gua aaaa... sekitar RM1 bilion (gua tak kira kos-kos tambahan yang lain aaaa).... So.... berapa agaknyer aaa kos bil elektrik yang terjana di Istana Negara nih aaaa.... takkan la kurang dari RM2.3 juta setahun kot..... Kalu lagi murah bil elektriknyer... mesti bergelap jer selalu Istana Negara nih.... kalu bergelap takut wei... takut nanti ader antu kopek sorok dan kacau.... hahahaha


Harapan gua aaa.... sebaiknyer la... kedua-dua kompleks nih... menggunakan alatan penjimatan elektrik seperti yang selalu kiter tengok dijual dikawasan lobi pasaraya tue... Ala... alat yang katanyer boleh menjimatkan elektrik sampai 40 ~ 60% tue...... Takkan la Kerajaan Malaysia tak mampu nak beli alat tue kot.... guna la duit pembayar cukai untuk beli alat tue... kitorang tak marah punyer... hahaha

Baru la terbukti alat tue memang menjimatkan elektrik....... baru betul testimonial dier.... baru mantop....

Hahaha....

3 comments:

  1. Salam bro.. alat penjimatan elektrik yg jual kat shpng complex tu penipu jek. tak yah bazir duit nk beli..dlm tu ada capacitor jek... dia tunjuk kurang dr penggunaan amp..sedankan elektrik bil cas based on watt..even rendah amp, kW tetap sama...

    patut kompleks2 kerajaan dh pasang Photovoltic solar panel... utk generate elektrik dari tenaga solar dn digunakan utk premis mereka yg bapak consume elektrik tinggi.. dgn penggunaan PV, at least kurang sikit bil dia.. ye initial kos mmg tinggi ditambah dgn projek kroni punya komisen tp long run sgt jimat.

    ReplyDelete
  2. Salam bro.. alat penjimatan elektrik yg jual kat shpng complex tu penipu jek. tak yah bazir duit nk beli..dlm tu ada capacitor jek... dia tunjuk kurang dr penggunaan amp..sedankan elektrik bil cas based on watt..even rendah amp, kW tetap sama...

    patut kompleks2 kerajaan dh pasang Photovoltic solar panel... utk generate elektrik dari tenaga solar dn digunakan utk premis mereka yg bapak consume elektrik tinggi.. dgn penggunaan PV, at least kurang sikit bil dia.. ye initial kos mmg tinggi ditambah dgn projek kroni punya komisen tp long run sgt jimat.

    ReplyDelete
  3. 7:27. Sesungguhnya pemboros-pemboros itu adalah saudara-saudara setan dan setan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya.


    peringatan dari Allah pencipta manusia

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja