Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 November 2013

Betul Ker Citer Nih?

Bhai/DeeDee sekalian...

Kecoh dalam dunia media sosial tentang perkara nih... Persoalan gua aaaa... Betul ker citer nih? Macam tak realistik jer... Nampak macam hoax jer... Nampak macam troll jer...


Tapi kalu betul lar... Alhamdulillah.. Patut 1Malaysia amik tindakan yang samer...

5 comments:

  1. penghulu segala hari .sapa yang gatai pi ubah pada hari ahad.dah kata negara Islam cuti nya elok jumaat bukan nak sama dengan negara kapir.

    ReplyDelete
  2. Balik asal...dulu cuti hujung minggu Negeri Johor adalah pada hari Jumaat...kemudian di tukar pada hari Ahad dan kini balik semula pada hari Jumaat...wal hasil balik asal..!

    ReplyDelete
  3. penghulu segala hari. mmg patut pun buat hari jumaat. persediaan. kiamat hari jumaat

    ReplyDelete
  4. Kalau hari jumaat dijadikan cuti mingguan dan ahad dijadikan hari bekerja, nanti tauke judi pula komplen menyusahkan pelanggan pula dan hasil kutipannya kurang. Masalahnya nanti nak beri komisyen yg banyak spt biasa tu tak boleh pula, penerima komisyen pula tentu tak puas hati jang ooiii!

    ReplyDelete
  5. Salam bro.
    Saya tidak bersetuju dgn penukaran hari cuti umum kpd Jumaat dan Sabtu atas alasan agama.

    .Hai orang-orang beriman, apabila diseru untuk menunaikan shalat Jum'at, maka bersegeralah kamu kepada mengingat Allah dan tinggalkanlah jual beli. Yang demikian itu lebih baik bagimu jika kamu mengetahui.
    .Apabila telah ditunaikan shalat, maka bertebaranlah kamu di muka bumi; dan carilah karunia Allah dan ingatlah Allah banyak-banyak supaya kamu beruntung.
    Surah Al Jumuah 9-10

    Dlm ayat tsb, ada urusan jual beli di mana business as usual cuma ditinggal sebentar utk solat dan slps itu bertebaran kamu mencari karunia.
    Allah tidak menyuruh manusia tidak bekerja (mencari habuan dunia) semata2 demi mengejar habuan"akhirat".

    Musa melarang kaumnya daripada menangkap ikan pada hari Sabtu.
    Ahad - Esa.

    dalam pesanan org tua2, peruntukan satu hari dalam seminggu utk beribadah kpd Tuhanmu.

    P Ramlee telahpun memahami intipati Q dengan berseloroh:

    hari ini sabtu, half day, esok Ahad - holiday, hari isnin boleh lah!

    just my 10cents.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja