Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 November 2013

Mat Sabu Tarik Diri?

Bhai/DeeDee sekalian.....

Ini pandangan gua... sebaiknyer Mat Sabu tarik diri jer daripada pertandingan untuk jawatan Timbalan Presiden PAS tue.... bagi jer terus Nik Amar menang tanpa bertanding..... Hahaha .....


Releks.... jangan cepat melatah la bhai... Gua suruh Mat Sabu bagi laluan nih bukan pasai aper.... pasai puak-puak yang disponsor oleh Utusan Malaysia nih mahu sangat la Nik Amar menang.... yer la... pimpinan paling atas diorang kata perlulah yang faqeh dalam bab agama..... Jadi Nik Amar memang calon sesuai untuk itu...

Senang skit la Hadi Awang nak maintain status quo dier... senang skit arahan dier semua akan ikut..... Senang skit la urusan nak bergabung dengan UMNO berjalan lancar.... tak gitue plan diorang.... Hahahaha.... semua atas dasar Melayu Islam.... Hahahaha.... sebab itu lah slalu kena tipu..... Hahaha... Hancuss..

Eloknyer PAS nih bagi jer kepada puak-puak yang giler kuasa skarang nih... bagi jer.... tak payah la nak berlawan ker mender ker.... Biar cepat skit puak-puak yang giler kuasa nih naik.... baru la senang diorang nak buat mender pon...

Puak-puak nih bukan ker terra bab mentadbir.... mengurus hutan dan balak..... memang terra... malah cukup pandai lagi menguruskan AP.... jadi kasi peluang la diorang uruskan hutan dan balak.... puak nih kena la pakai keter besar... rumah besar..... baru la orang ramai respek....

Bab nak prihatin terhadap masalah rakyat bukanlah kepentingan utama puak-puak nih.... Kalu pon diorang jumpa dan amik berat masalah rakyat.... mesti sama ader masa tue dah dekat nak pilihanraya... ataupon masa tue media dok kecoh.... bab "enter frame" puak nih memang terra.... Hahahaha

Puak-puak nih memang terra bab mentadbir... diorangkan faqeh bab agama..... sebab itulah diorang boleh handle satu negeri sepenggal jer..... Masa Nik Aziz pegang Kelantan dulu.... hanya orang yang mahir dalam sesuatu urusan tue dibenarkan mentadbir urusan tue.... tapi kat negeri lain.... hahaha... negeri yang sepenggal.... bukan ikut skema nih.... janji kawan dier sudah cukup untuk dapat handle urusan ... walaupun takder skillset...

Hahaha.... skrang nih... wabak yang sama sudah kena kat Kelantan..... takper la..... biarkanlah.... ader chan la lepas nih orang Kelantan bermenteri besarkan Mustapha Mohamed.... hahahaha

Oh yer..... yang best tue.... puak-puak nih masih lagi merujuk masalah parti dengan dua makhluk Allah nih..... Hassan Ali dan Nasharuddin Mat Isa..... Hahahaha..... pelik aaaa.... Parti dah buang dua makhluk Allah nih.... tapi ader orang masih lagi nak merujuk kepada diorang..... Hahahaha..., lawak lar... terbaek...

10 comments:

  1. gua setuju. Tarik diri je mat sabu. Dorang bkn je faqeh bab agama tapi bab balak dan lombong pun dorang cukup mahir. Belum lgi bab terjun lombong...hahaha

    ReplyDelete
  2. Nik Aziz pon dah bersara tarik diri jadi nelayan atau buat parti lain huhu..

    ReplyDelete
  3. setuju,bagi ajekat depa,dah nak sangat,x payah nak lawan2,biar geng depa utusek boleh boh muka dpn besar besar. Lps ni abang mat rilek dan terima jemputan ceramah dari pr cukup.Kita tengok apa yg tg hj hadi nak cakap.. mesti dlm utusek punya..

    ReplyDelete
  4. Selain uruskan balak dgn efisyen depa juga boleh bikin bnyk kolej mcm KUIN dgn CEO & pengarah2 yg mnjd rebutan sykt2 MULTINASIONAL dgn gaji puloh2 ribu setaraf gaji pengerusi tabongHaji.
    Depa juga ada idea2 yg sgt2 canggih yg HOLYWOOD pon tabik respek sprt skrip fil-cudcuddha watikah-2 & komenih-mark-lenin yg cukup real sehingga umat/rkyat sume jd mamai high lalok tidok lena & tak dpt nak kata/hujah/komen apa2.
    Yg penting sekali depa nih ada skill brkomunikasi yg cukup tggi, yakni ddlm gelap sunyi brsembunyi2 dgn SETAN2 yg dikenali.

    Abg Mat(Mat Sabu) memang wajar tarik diri.

    ReplyDelete
  5. Semenjak pak lebai tahap nelayan jadi presiden, pas dah jadi cacamerba. Tak masuk akal langsung sorang nelayan bercita2 nak jadi pm melainkan dengan kuasa Allah jua.

    Bayangkan apa pemikiran yang dia boleh bawa kalau jadi pm? Royalti terengganu kena sekat pun dah mati akal.

    Bukan nak menghina tapi itu lah realiti kehidupan di malaysia

    ReplyDelete
  6. sat lagi keluarlah berita dari berita utus-utus dan sinar-sinar...

    'ramai yang bersetuju agar Mat Sabu tarik diri, termasuklah blogger terulung C++... yand dinyatakan di dalam blog beliau...

    COBOL

    ... pas tu puaslah hang kena menafikan, suruh baca keseluruhan artikel...

    ReplyDelete
  7. bergabung untuk laksanakan hukum Allah atau hanya untuk nampak gah saja

    ReplyDelete
  8. Bagi hassan ali & nasaruddin jadi mb hohoho

    ReplyDelete
  9. yg baru jer makan garamNovember 11, 2013 at 6:23 PM

    uncle COBOL neh...

    x paham penulisan sindiran rupanya.. memg betul kata bhai C++ "kena baca keseluruhan artikel"..

    baca dgn hati & minda yg tenang & istiqomah.. pasti faham maksud trsirat disebalik artikel bhai C++..

    jangan marah arr uncle COBOL

    ReplyDelete
  10. ni bila utusang nak petik kata2 C++? glamer sekejap tu bro..jgn lupa letak alamat blog ye wartawan utusang..lepas ni ranking blog naik jgn lupa belanja kawan2..

    haha

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja