Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 November 2013

Internet Itu Haram?

Bhai/DeeDee sekalian...

Khutbah Jumaat baru nih yang dikeluarkan oleh JAKIM mengatakan bahawa Internet kini menjadi satu ancaman terhadap akidah umat Islam... Pergh..  Takut lar..... Takut....

Tengok dan guna Internet terutamanya media sosial boleh menyebabkan jatuh akidah... Itu kata JAKIM la... Macam aper yang semua paham dalam khutbah semalam... Guna fesbuk dan twitter boleh jadi murtad.... Hahahaha

Nih... Nih gua nak bagitau satu benda la kat ostad-ostad "Yang Bingai" kat JAKIM nih... Kalo nak kira nak mudah jatuh akidah.... Paling mudah skali nak jatuh akidah sebenarnya aderlah biler letak Sultan dan Raja sebagai lagi tinggi dari Allah Taala...

Contoh... Titah Sultan dan Raja tak boleh dibantah... Walhal hari-hari arahan dan amaran Allah Taala sebagai khaliq takder pon nak amik pot... Allah Taala suruh menghukum ikut apa yang telah ditetapkan dalam Al Quran... Tapi ader ostad-ostad "Yang Bingai" dalam JAKIM nih amik pot??? Titah Sultan bukan main lagi jaga dan amik pot...

Boleh blah la wei...

Titah Sultan dan Raja bukan main lu orang jaga dan hormat... Tapi arahan Allah Taala lu orang buat derk jer.... Pi masuk neraka wail la wei... Sial jer... 

Kesesatan yang paling nyata skali aderlah biler taksub terhadap Sultan dan Raja....  Walhal Sultan dan Raja nih kentut pon bau busuk pekong ....  Boleh lagi diorang nih letak tinggi sampai lebih dari Allah Taala... Bodoh aaaaa...

Sesat lagi menyesatkan lar...

9 comments:

  1. laaaa, betoika depa kata lagu tu?
    Takut laaaa.

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Teori penaakulan deduktif:

    Orang makan buah.
    Monyet makan buah.
    Orang adalah monyet.

    Orang makan daging ayam.
    Musang makan daging ayam
    Orang adalah musang.

    Banyak lagi...

    ReplyDelete
  3. hahaha kentut busuk pekung ! ada sesapa kentut wangi ;) ABU !

    ReplyDelete
  4. banyak perkara yang boleh jadi rosak akidah umat Islam.
    1 contoh saja - barangsiapa yang mengatakan kalau ikut Islam sampai bila nak maju

    dll yang banyak kena cari sendiri la kalau betul mau jaga akidah.

    Allahuakbar.

    ReplyDelete
  5. Bai...bila nak baca komen lu pasal Sabah yg dah kena ceroboh lagi. Lu punya penulisan memang kritis kaw2

    ReplyDelete
  6. Salahguna ayat Al Quran...jadi Al Quran itu haram?. Salaguna kete tujuan merompak maka kete itu haram?. Salahguna mimbar masjid utk kepentingan sesuatu pihak maka mimbar masjid itu haram?....hahaha...hish...

    ReplyDelete
  7. ancaman kpd akidah politik umat islam di Malaysia ke?

    mengapa media sosial bkn blog?? sbb media sosial LIVE kan?? Blog x semua org baca kan.. Kah kah org tua zaman purba nak kencing budak2 zaman skrg..minta maaf la. Tak dapet nak kencing budak skrg mcm bapak datuk budak tu dgn Surat khabar fizikal & tv sbnrnya kena Haram.

    Sama kes dgn menyesal x sekat internet dulu2...point & target sama.. org muda dpt hidu bau bangkai sembunyi kat paper,tapi bau kat internet.

    ReplyDelete
  8. as some might believe, Sutan, raje Melayu tu kan ke "Bayangan Tuhan"?? hehe

    Tapi sebenornya deme tu cuma takutkan bayang bayang sendiri pun deme ingatkan ada hantu nyakat deme .. ho ho

    -hanzie-

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja