Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 November 2013

KDN : Idea Cari Duit Baru

Bhai/DeeDee sekalian...

Terbaek la idea dari Zahid Hamidi nih.... Ala... Dier nih yang tabley nak bagi jawapan pasai aper berlaku kecuaian tugas dalam KDN sehinggakan tapisan keselamatan bagi pengawal bersenjata yang mendapat lesen senjata api boleh terlepas kepada tangan warga asing....

La nih.... hanya kerana isu pendatang asing yang ader MyKad..... yang takder satu pon tindakan tuntas dan audit kepada kecuaian KDN..... terus plak Zahid Hamidi cadangkan agar KDN mengenakan caj dan denda terhadap sesiapa yang hilang kad pengenalan MyKad....

Walhal.... hampir 80% orang yang hilang kad pengenalan MyKad aderlah disebabkan jenayah ragut dan samun...... yang semuanya patut ditangani dengan berkesan oleh PDRM yang dok bawah KDN.... dimana KDN nih dikuasai oleh Zahid Hamidi.....

Aper ker jadahnyer mangsa-mangsa nih akan kena denda yang diorang tak buat... tak pasai-pasai jer.....

Ini semya kerana idea cari duit baru.... terbaek la.... Semua kerana duit..... macam cilaka jer.... Kalu jenayah ragut dan samun takder berlaku... atau kurang berlaku.... maka tak ramai la yang akan hilang kad pengenalan MyKad.....  cuba lihat zaman dahulu... sekitar tahun 70'an.... ader berapa banyakkan jenayah ragut dan samun.... tak banyak la bhai.....

Sebab itu la orang dulu-dulu jarang sangat hilang kad pengenalan...... sebab masa tue PDRM buat kerja sungguh-sungguh dan orang politik jarang campur tangan kacau kerja polis..... La nih... anggota polis banyak plak buat kerja berkaitan politik..... semua kerana nak selamatkan UMNO yang dah tak releven lagie tue..... hahahaha ... hampeh....

SUMBER

6 comments:

  1. bkn ke mamat ni asal indonesia. ada video lagi dia sendiri cakap. butthurt kot ramai indonesia kena tangkap. hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Musim tuai hasil .....masyuuuk la...

    ReplyDelete
  3. kalau x naikkan fee camne nak bayar penyelenggaraan special jet untuk first lady jalan2 cari idea haha

    ReplyDelete
  4. Bhai...

    Kau agaklah... ada tak masa guard Ambank tu kena reman, IO ada tanya macam mana dia dapat IC palsu tu... sape dalangnya, sape offer, kat sape nak bayar, kat sape nak collect... yelah, kat mana dia buang pump gun tu pun boleh tahu, tak kan info gitu pun tak boleh nak dapat... kalau aku jadi guard tu, aku bagi pecah semua ceter...

    ataupun depa tak tanya sebab tak relevant ngan case... ataupun depa tanya dan dapat jawapan tapi tiada tindakan lanjut...

    COBOL

    ReplyDelete
  5. kalau ilang duit rakyat sbb kebodohan pemimpin nak kira mcm mana plak tu?. Nak kira pakat2 buat bodoh je ke?

    ReplyDelete
  6. kalau buleh tak sapa pun nak berurusan dengan pihak kdn dan ajensi nya.kadang kadang terpaksa

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja