Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 March 2015

Barua Is My Middle Name

Bhai/DeeDee semua...

Bagi sesiapa penggemar filem James Bond... sure tak ramai yang tahu nama tengah (middle name) James Bond.... Hahaha.... Kalu yang dah tau tue okeh la... tapi kepada yang tak tau.... nama tengah (middle name) James Bond aderlah Herbert... Maka jadilah James Herbert Bond....

So....

Itu citer James Bond ... watak siri 007 ..... Hahaha.....

Tapi... Barua nih saper aaa??? Yang Nik Abduh kata ader "Barua" dalam PAS tue saper... aderkah orangnyer samer dengan orang yang Hadi Awang tuduh "Barua" tue... Atau ader orang lain.... Takkan la ramai sangat yang nama tengah (middle name) dier aderlah "Barua" ...

Mmmm... pelik aaa.... Siapa barua tue.... Majistret ka... Doktor ka... Loyar ka... Engineer ka.... atau sekadar Balachi ja.... Hahaha...

May I have the attention please..... Will the real "BARUA" please stand up.... please stand up...


4 comments:

  1. Banyak betul punchline GU ni. Syok sendiri je. Cermin diri sendiri dulu la. Barua ada, jebon ada, syaitan ada, macam-macam ada...

    ReplyDelete
  2. Demer tu ada "epithet" tersendiri.

    Nik Abduh aje ler "Baru A" ! Bukan bukan dia bukan parasit, fitenah tu, bedeah tu !! Dia tak perlu tumpang glemer bapa dia atau TGHH untuk dia naik ...hehe

    ReplyDelete
  3. rocky the great brown unused dick says: hok aloohhh laaaaa... apesal laa deme pakat2 nok berparang; satu geng ulamok satu geng kabornye jenih propesional; dok kene makan dek perangkap ameno; idok pasai2 bertakek hari ke hari; kali ni teman nok buwat geng baru pulok: geng artis tahap suci lagi membersihkan terutama yang death metal.. deme nak panggel teman barua ke razak baginda ke sirul ke lantok lerrr

    ReplyDelete
  4. the real barua is 2 denger

    barulu tau baruwa tau
    jangan kita pun termasuk dalam kelompok barua
    tapi ramai yang dah termasuk
    barua nafsu diri sendiri ( ramai tak perasan maklumla duk perasan kita ok sajasaja)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja