Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 March 2015

MH370 : Penerbangan Yang Tidak Pernah Sampai Ke Destinasi.

Bhai/DeeDee semua...

Lagi dua puluh enam jam dari tarikh dan masa artikel ini ditulis.... Pesawat malang MH370 yang dilaporkan hilang pada 8 Mac 2014 akan menyambut ulangtahun pertama kehilangannya... Dan sepertimana semua orang tahu, pesawat ini tidak pernah melintasi ruang udara Negara China... Dan seperti mana semua orang tahu, tiada serpihan atau bukti bahawa pesawat ini telah terhempas....  Aper yang kita semua tahu, kata-kata terakhir juruterbang MH370 aderlah seperti yang diceritakan dalam media oleh pihak DCA dan MAS...

Persoalan yang masih tidak terjawab aderlah...

1. Kargo manggis yang dikatakan dibawak seberat 4 tan sedangkan musim manggis belum bermula dimana-mana lokasi di Malaysia..
2. Kargo bateri lithium seberat 200kg yang katernyer diekspot ke China sedangkan China aderlah pengeluar utama bateri lithium
3. Akses akaun Kapten Zahari di MAS yang telah digodam 10 hari sebelum pesawat MH370 terbang dan hilang... Siapa yang godam dan kenapa kena godam?

Mengikut maklumat sedia ader yang gua tahu... Pesawat MH370 sebenarnya tidak pernah melintas Banjaran Titiwangsa sama sekali untuk pergi ke arah barat selepas pesawat tersebut melintas ruang udara Negeri Terengganu kearah Vietnam dan berjarak 120km dari Pelabuhan Tok Bali... Selain dari pesawat tersebut cuma baru sahaja masuk ke ruang udara antarabangsa yang bersempadan dengan ruang udara Vietnam...

Dan... Yang paling menarik... Pesawat itu kalu pon ingin mengelakkan radar active dan passive milik TUDM, maka MH370 perlulah terbang dibawah 10 kaki dari paras laut... Sebab kalu nak elak dari radar awam milik DCA, MH370 cuma perlu terbang pada paras bawah 500 kaki dari paras laut... Dan ini aderlah mustahil... Kerana ianya akan membakar lebih banyak bahan bakar penerbangan (Jet A1) dan akan menyebabkan bunyi bising terlalu kuat dan enjin akan kelihatan terbakar dengan marak kerana pembakaran engin yang agak maksima.... Walaupun transponder dipadamkan... Radar active dan passive milik TUDM (groud based) masih tetap dapat melihat sesebuah pesawat dan halatuju walaupun tanpa pengenalan diri...

Menarik sekali ialah pesawat 777-200 tersebut mempunyai kemudahan ILS/MLS  bersekali dengan sistem Fly-By-Wire yang membolehkan pesawat itu dikawal secara remote atau mendarat secara otomatik tanpa kawalan juruterbang pada mana-mana landasan yang mempunyai kemudahan ILS/MLS yang panjang landasan yang sejauh 1000 meter keatas.... Dan satu-satunyer kemudahan landasan yang paling berhampiran berkemudahan ILS/MLS dan IFR/VFR serta mempunyai landasan yang cukup panjang aderlah Pangkalan Udara Gong Kedak milik TUDM... So... Banyak persoalan yang tidak terjawab oleh banyak pihak... 

Aper pon.. Yang pasti blog ini hanya satu-satunya yang memaparkan fakta dan sisi lain yang tiada mana-mana pihak lain pernah atau berani mendedahkannya... Sila baca keseluruhan artikel yang pernah dipaparkan disini berkaitan MH370... Dan gua berani mempertahankan fakta yang blog ini publishkan selama ini atas dasar pesawat ini tidak pernah meninggalkan ruang udara Malaysia sama sekali dalam tempoh 4 jam selepas ianya dikenalpasti hilang pengesanan transponder ADS-B.

Jadi... Sempena ulang tahun pertama kehilangan MH370, kita mahukan penjelasan tuntas dari TUDM kenapa tiada pesawat TUDM yang membuat SnR serta pemintasan dalam tempoh sejam selepas MH370 dikenalpasti hilang dari pengesanan transponder dan kenapa MAS dan DCA tidak memaklumkan kepada TUDM dalam tempoh 15 minit selepas MH370 hilang... Walhalnyer radar TUDM (radar active dan passive) boleh mengesan mana-mana peswat yang terbang 10 kaki keatas dari paras laut...

Dan kenapa kononnya pengesanan MH370 hanya dapat dikesan oleh Butterworth sedangkan tiada berita dari TUDM yang mengatakan Gong Kedak dan Kuantan dapat mengesan pesawat itu walaupun jarak Gong Kedak dan Kuantan aderlah lebih dekat dengan lokasi kehilangan MH370... Itupon cerita pengesanan tersebut tue hanya muncul beberapa hari selepas isu ini dibangkitkan termasuklah oleh blog ini..... Hehehe...

Aper pon... Kiter doakan yang terbaek untuk penumpang MH370 serta kakitangan pesawat tersebut serta ahli keluarga mangsa... 

Innalillahiwainnailaihiraajiuun.... Dari Allah kita datang dan kepadaNYA lah kita akan kembali....

P/S : Dan gua memang tak layan citer-citer mengarut Sharifah Sofea mengenai MH370

4 comments:

  1. Ha.....menarik.
    Izinkan saya bawa balik N3 ini

    ReplyDelete
  2. Kebenaran tak dapat disembunyikan, fitnah akhir zaman tuan. Semoga Allah melindungi kita semua.

    ReplyDelete
  3. Soalan ini kena dijawab oleh Najib sebab dia tahu apa yang berlaku sepertimana kes MH 17 dan Atlantuya.

    ReplyDelete
  4. mh370 mana hilang mh117 mati habis
    bila nak habis ini cerita

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja