Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 March 2015

Berapa Bayaran Wang Tebusan?

Bhai/DeeDee semua...

Tadi ader jumpa satu member lama... Dier tanya gua pasai isu Lans Koperal Zakia Aleip punya kes.... Gua mana la tau aper stori dier... Gua sendiri pon tertanya-tanya...  Macam mana boleh bebas... Aper deal yang dah dibuat... Kalu ader bayaran untuk bebaskan tebusan... Berapa agaknya nilai yang ader... 

Takkan free ja kot... Atau ader pertukaran orang sebagai ganti... Sori gua tatau... Tapi kalu ikut SOP Standard para penculik.... Biasanya maner ader yang free... Pastinya kalu tak banyak bayaran nyer... Mungkin skit kot... Tapi tetap la ader...

Aper pon yang penting nyawa anggota sudah selamat... Yang lain tue kiter boleh uruskan kemudian....

Tahniah dan selamat pulang...


4 comments:

  1. u help me i help u. hahaha!

    ReplyDelete
  2. itu geng bukan chokkia punya
    penat penat cari umpan tak kan lepas saja kut
    dunia tak terkawal oleh sang manusia
    manusia pun dicipta oleh tuanpunya dunia ini
    jangan asyik gila it saja mau jugak tunduk pada Nya

    ReplyDelete
  3. mgkn tukar dgn sorang pengkhianat sewaktu kes kg simunul tu. cuba gali. aku cuma blh kongsi , ada sorang pengkhianat bagi sms dgn lanun2 tu pasal polis mau search kg simunul tu, then polis2 tu kena tembak. cerita tertutup, try selidik2 manatau sahih. atau mgkn tukar dgn tahanan di sini. lama da aku follow blog ni, baru harini tergerak hati menyampuk.

    ReplyDelete
  4. "Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa. "

    x publish pun xpa, yg penting tuan baca komen sy tadi, lebih baik x publish, krg x pasal2 aku kena huhuhuh.... tapi rasanya pertukaran tu mmg ada la tuan. itu polis tidak dilepaskan percuma.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja