Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 March 2015

Dua Piawaian

Bhai/DeeDee semua...

Di Malaysia rata-rata semua orang tahu betapa "double standard" @ dua piawaian nya penghakiman dan penguatkuasaan. Gua bukan nak defend ker mender ker... Tapi lu boleh tengok sendiri... Biler zulkifli Nordin buat kenyataan menghasut, ader lu tengok dier kena angkut dan kena tahan? Biler ibrahim Ali dan Bung Mokhtar menghasut dulu pon... Ader depa kena tahanan reman... Yang terbaru ader sorang menteri tue menghasut bab perkauman... Langsung boleh PDRM boleh bagi masa biler mau datang beri kenyataan beramaran...

Dalam kes lain plak... Walaupun dah ader gambar berbagai kerja rosakkan harga awam yang dibuat oleh puak yang bersekongkol ngan UMNO/BN... Sampai ke hari nih pon langsung tak kena tangkap... Contoh terbaek aderlah mangkuk yang baling bas dengan cat dan batu dulu tue... Hahaha... Tapi kalu yang buat tue dari sebelah yang bukan pro UMNO/BN laju ja kena.... Hahhaa... Ingat lagi tak mangkuk-mangkuk yang merusuh kat depan pejabat parti DAP dan merosakkan harta awam... Ader kena tangkap dan hukum ka diorang nih?? 

Paling best skali... Serbu, ugut dan rosakkan harta benda Dewan Undangan Negeri boleh plak kena denda seciput ja tanpa ader kena hukum penjara pasai diorang pro UMNO/BN walhalnyer tindakan diorang nih memang amat teruk skali... Tapi... Biler kena pada para demonstran anti UMNO/BN yang langsung merosakkan harta awam... Laju ja kena denda yang agak besar dan hukuman penjara... Yang best tue siap tak menyempat-nyempat jatuh hukumannyer tanpa tangguhan...

Itu belum kagi kes Khir Toyo yang sampai ke hari nih tak pernah masuh dalam penjara walaupun hukuman dah dijatuhkan lama dulu.... Boleh plak Khid Toyo takder kena aper-aper.. Hahaha ... Enjoy jarik macam Khir Toyo ....

Sebab tue la gua selalu kata... "Pi Lanchow la" sama hakim (tak kisah la Mahkamah Sivil atau Mahkamah Syariah) dan penguasa kat Malaysia nih ... Pasai ramai yang tabley pakai.. Hahaha.... Dua jari hantu gua tunjukkan pada double standard sistem di Malaysia.... Hahaha ... Macam "Pundek" ja .... Hahaha..., semua pentingkan perut dan bawah perut ja....  "Bagero"

4 comments:

  1. rocky the great brown unused dick says: yes yes yes wa stuju sama lu Pok Dhee; yitu Peugeot CDM25 punya owner pon tara kina apa2 pon; masok majistret pasal road rage; yitu bugima antam sama orang2 Pas/Pkr kat Gombak & Jalan Kebun tara apa2 pon sampai yitu worang ada darah.. poorah chettt any way wa tara kesah as long as pohjaan wa Asan malek tara join ini kaum2 punya isu.. idop Asan malek Idop Asan malek (our next PM wooo)

    ReplyDelete
  2. what? double standard? no la........

    ReplyDelete
  3. Yg kat Gganu hari tuh pasai fitnah pilkuda pon lepas
    sbbnya dia nih sayang kat dewa
    sbb satu lg dia nih nak join hutut dgn hamno

    org kata dia nih tggi ilmu, tp bg kat aku dia nih level buta barua pilkuda ja

    smenjak isu pilkuda dan barua tuh
    aku tengok dia punya coner putar ponteng u-turn dah mcm lalok pilkuda semacam
    cara dia cakap sembang auta tmberang pon dah sebijik jd mcm barua kahkahkah!

    betoi ka dia nih..dah lalok sgguh pilkuda ka apa..dah betoi2 jd barua pon dah ka

    ReplyDelete
  4. Polis, pendakwaraya, hakim dan menteri UMNO/BN memang celaka gampang sial!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja