Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 March 2015

Buat Duit Dengan Kekalutan GST

Bhai/DeeDee semua...

Thorbaek la Jabatan Kastam ... Dalam keghairahan dan kekalutan orang ramai mengenai GST yang akan berjalan pada Rabu nih.... Jabatan Kastam berjaya menambahkan lagi keuntungan atas kekalutan ini hanya dengan panggilan telefon.... Tahniah la... Bergeliga betul la lu orang nak pow duit nih,... Pergh....

Hahaha.... Sebab nak untung la yang Jabatan Kastam dok guna talian 1-300 tue san bukannyer 1-800 .... Hahaha... Setiap call bukan dapat kat Telco banyak tapi dapat kat Jabatan Kastam.. Lagi lama lu orang layan mesin menjawab di talian 1-300 tue... Lagi masyuk la kat Jabatan Kastam.... Thorbaek... Hahaha... Cayalah.... 


Kalo nak best lagi buat collection... Buat la ader banyak menu dalam sistem hotline tue... Tambah la ngan voice iklan pengenalan dan info... So lagi lama la orang terpaksa bergayut... Nak best lagi buat la menu yang mengelirukan dan buat la kerap putus pasai tak dapat sambung kepada operator.... Hahaha.... Terpaksa call berkali-kali...

Menu jangan buat sampai 3 ja... Tapi buat menu sampai 9 ka.... Hahaha... Nak lahi best buat ja talian 900 atau 600 .... Lagie masyuk...

P/S : gua pernah tolong member setupkan talian 600, 900, 1-300, 1-700 dan 1-800 sejak 1993 lagie.... Hahaha

1 comment:

  1. nak kata apa lagi beli bayar lah cukai sekali
    bila pru nanti tunjuklah kuasa tangan untuk pangkah
    kalau rasa cukai ni bagus pangkah depa lagi moga banyak lagi cukai akan dikenakan
    tak payah duk rioh rioh sapa suroh pilih
    barang banyak naik duit banyak turun

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja