Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 March 2015

Con-Sultan Agama

Bhai/DeeDee semua...

Tajuk hari nih panas skit... Bukan aper... Nih gua nak bercerita pasai isu "berkabung"... Aper kejadahnyer yang takder kena mengena dipaksakan berkabung ... Kena pakai lilit reben putih kat songkok la... Kena pakai tudung warna putih la.... Wei... Bukan yang mampus tue adik beradik atau sedara mara kiter pon... Malah bukan mak bapak kiter pon... Dan kiter tak kenal pon mangkuk tue masa hidup dier... Rakyat tak kenal pon... kalu ader yang kenal mungkin la sorang dua jer....

Takder dalam ajaran Islam suruh kena berkabung biler ader mangkuk mana ntah sedara mara dewa atau dewata raya mampus terkojol... Takder wei... Masa Rasulullah s.a.w meninggal pon takder sahabat yang berkabung.... Samer gak masa semua Khulafa Al Rashidin yang meninggal.... takder rakyat dipaksakan berkabung....

Itu Rasululkah s.a.w dan sahabat okey.... Ini aper kejadahnyer dah sebulan dok berkabung satu negeri biler ader sedara mara tiri dewa mampos terkojol.... Takder pekdah la wei...... Mana Mufti ... Main telo ka... Tak kan tak reti nak bagi nasihat agama... Mana ulamak besar dalam parti yang katanya rapat dengan dewa ... Nasihat la wei... Jangan buat kerja kurafat dan bidaah... Aper lu orang nih alim ulamak sudah jadi Con-Sultan Agama ka???

Asik nak buat kerja bongok membodek dan menyembah para dewa ka.....  Cukup-cukup la gunakan ilmu agama yang ader tue untuk "cong" rakyat yang lu kata kurang ilmu agama.... Cukup-cukup la Mufti oooi....Cukup-cukup la Ulamak besar dalam parti ooi.... Cukup cukup la jadi Con-Sultan Agama.... asik buat kerja "Con" ja... ....  Bab kerja bidaah, khurafat dan sesat yang membodek dewa dan dewata raya laju ja lu orang buat dan siap paksakan rakyat satu negeri kena ikut... Siap ader pekeliling lagi... kalo tak ikut boleh kena tindakan.... bodoh aaa...

Wei... Kalo ader dewa atau dewata raya yang mampos pon... Hanya bini dier ja yang patut berkabung... Itu pon tak lebih 3 hari... Bukan plak ader ritual lilit songkok la... Tudung putih la... paksakan kat rakyat.... Bodoh ker aper.... Patut kalo ader dewa atau dewata raya yang mampus satu negeri/negara la diadakan keramaian..... diadakan pesta... ader jamuan makan-makan.... sebab dah terlepas satu bala yang rakyat kena tanggung berak cangkung selama nih... hahaha.... itu baru betul.... hahaha

Kat bawah nih ader dua komen yang gua snapshot dari blog kawan gua... Yong Suka Kuning.... Terbaek punya komen...




2 comments:

  1. rocky the great brown unused dick says: wa ta pernah lilit kaen putey kat songkok tapi wa lilit kat perdu zakar/kerandut zakar cukop 41 hari kikikikikicdm25kikiki

    ReplyDelete
  2. Kalau suami mati isteri kena wajid berkabung 4 bln 10 hari

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja