Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 March 2015

Bukan Semua Perkara ...

Bhai/DeeDee semua...

Bukan semua perkara, dokumen, teks mahupun istilah biler di tukarkan kepada Bahasa Arab akan memperlihatkan dan membawa ciri-ciri Islamik... Sebagai contoh... dalam sistem Perbankan yang ader sekarang nih... walaupun sistemnyer semuanya Konvensional... tapi biler ditukarkan istilah dan letak sikit-sikit Bahasa Arab... teruk dilabelkan sebagai Perbankan Islamik ... malah siap ader kononnyer "Patuh Syariah"...

Hahaha... kalo lu orang nak tau..... Sistem Pembankan Islamik kat Malaysia nih masih tak dapat diterima sebagai patuh syariah di peringkat antarabangsa..... Ini termasuklah dengan takaful dan sebagainyer.... Hancusss... kalo dengar gimik diorang.... mudah betul pakcik dan makcik percaya .... Hahahaha

So.... artikel nih metafora bhai.... gua tulis benda lain... tapi point yang gua nak tunjuk sebenarnya lain.... Harap lu orang boleh bukak mata dan hati untuk melihat point gua tue..... Hahaha... jangan la kerana yang menyebut istilah-istilah berbau Arab nih berkopiah dan bersarban... terus lu nak folo meng"khinzir" buta jer.... Hahaha....

Sebab ..... yang jenis berkopiah tinggi dan bersarban lilit tue pon berjujuk mostly jenis yang sembah manusia yang kononnyer ketua kepada agama..... Hahaha.... Dei thamby... dalam Islam tarak Ketua kepada Agama la.... Aper daaa.... Syirik tue sembah manusia la wei.....  Nauzubillah .... Nak jadi bahan bakar api Neraka ka??? Kalo geng kopiah dan sarban tue nak masuk Neraka kerana syirik takkan la lu pon nak ikut gak...... Gilo apo..

Yang lagi best tue.... yang disembah kononnyer ketua kepada agama tue pon takmo nak sembang meeting pasai Islam ... nak highlight pasai isu Ugama..... walhal itu la isu yang paling semua orang kepoh la nih.... paling hebat pon hanya sembang pasai status quo diorang ja.... Hahaha .... lagi lu mau sembah sampaikan takut derhaka la konon.... takut derhaka ngan manusia.... Dengan Allah Taala tak plak takut derhaka..... Aper daaa..

 Ini satu contoh aaaaa....... Hahaha.... Layannnn ...


1 comment:

  1. bukan semua perkara bukan semua yang terpedaya ada yang kena ada yang tak kena
    dalam pada itu elok jugak kita beringat
    mungkin kita ingat elok tapi sebenarnya tak elok
    syaiton pandai pedaya manusia salah satunya jadi ejen sebar bahan media yang tak elok untuk tatapan umum (ada jugak habuannya untuk pelaku macam ini) ramai yang tak sedar
    macam tv tu ada siar dakwah ada siar lucah
    takaful ada kakitangan jual produk di kawasan masjid hari jumaat dalam kedaan pakaian nampak
    timbul sana sini (samada sedar atau tak sedar entahlah) rasanya tidak ada nasihat dari pihak atasan agar pakaian menutup aurat dipakai
    sedih tengok kedaan umat Islam terkini

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja