Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 March 2015

Percaturan Terbaek Pemilihan Muktamar PAS Nanti

Bhai/DeeDee semua...

5 jawatan utama nih gua nak lu orang setuju dan tolong undikan supaya jadik... Yeah... gua sudah start berkempen untuk Muktamar PAS 2015 nih....

Jawatan Utama : Presiden PAS
- Abdul Hadi Awang

Jawatan Utama : Timbalan Presiden PAS
- Nik Amar

Jawatan Utama : Mursyidul Am PAS
- Abdul Hadi Awang

Jawatan Utama : Timbalan Mursyidul Am PAS
- Zaharudin Muhammad

Jawatan Utama : Ketua Pemuda PAS
- Abdul Khalil Hadi

Harap lu orang setuju la.....  Nik Abduh plak lu orang jangan lupa calonkan untuk jadi Timbalan Ketua Pemuda PAS ka... dan jugak ahli MSU ... Okeh..

9 comments:

  1. Salam bhai C+++ ... Lu banyak sangat makan "Roti Jala Sunnah" ker? hehe

    u r havin' a laugh, right? Tentu geng Tganu Kite suka gila, kan? hohoho

    Absolutely "You Can Go to Hell" @ "Jahanam PAS" kalau masih "same old same old". OKay aje teman vote memang suka ulamak & kepimpinan ulamak geng ustaz, team pro-ustaz, pro-ulamak TAPI kena ubah ler kepimpinan with great public persona-lity !

    Lets get stuck in. Kena kuatkan PAS frontline ! Get rid those holier-than-thou bigot, cahoots, tyrant, litany, whatnot ! Kelemahan PAS-PR, hanyalah Keuntungan buat UmNo-BN !

    ReplyDelete
  2. setuju Hadi and the geng rule Pas forever. Hidup Hadi..hidup ghanu kite!

    ReplyDelete
  3. aku dah agak dah mesti dtitm tak mau lawan ketua UG tu sebab dtitm pun orang UG gak.tepuk amai2 lah geng UG/GU dtitm tolak percalonan kerusi nombur wahid tu.jawabnya tghh akan kekal sebagai presiden UG pas hingga keliang lahat la. tembalan akan diisi oleh attakiri.ketua ulama akan diisi oleh mokta senaik.

    ReplyDelete
  4. Baguslah begitu, alamatnya semakin cepat lagilah PAS melingkup.

    ReplyDelete
  5. Takpe, PAS taknak berubah biar aku yg berubah tak undi PAS. Lagipun mcm Nik Amar cakap menang pilihanraya tak penting, tapi kalau menang nak terus jadi PM.

    ReplyDelete
  6. Salam C++

    Cadangan yang sangat bernas!

    Lepas tu ramai-ramai boleh pergi menjala. Mana tahu kot-kot dapat AP ke?

    ReplyDelete
  7. Samada tindakan PAS Kota Bharu mencalonkan TITM satu tindakan yang sengaja dan bodoh atau satu komplot YDP Kota Bharu bersekongkol dengan Pro-Ulama utk memenangkan HHadi dengan cara tidak bertanding sebab semua ulama @ustaz yang dicalonkan akan menarik diri.. analogi TITM mengatakan perlantikan HHadi sebagai timbalan kesatuan Ulama dunia kalau di cabar akan memberi gambaran yang buruk kepada masyarakat luar adalah sesuatu yg tidak tepat! Gerak kerja kesatuan lain berbanding parti. Gerak kerja HHadi dalam urusan parti semenjak kes MB Selangor jelas telah merosakkan parti PAS dan merugikan kerja2 mendekatkan bukan Islam dengan Islam. Lagi buruk bila HHadi sendiri akhir ini seolah menjilat semula fatwa UMNO kafir dengan tindakan cuba main belakang dengan UMNO! Kalau ini yg TITM kata HHadi buat kerja hebat dan tak perlu di cabar...rasa ramai ulama dan ustaz boleh jadi presiden PAS. TITM seolah lupa bahawa manusia itu tidak kekal dan prestasi kerja juga terdedah kepada turun naik. Kini preatasi HHadi merudum bukan kerana kesihatan tetapi kerana HHadi kini tidak mampu untuk membuat keputusan yg jelas dan bijaksana kerana gagal menolak hasutan dan terpengaruh dengan cerita kuasa dan jawatan yg dimainkan oleh penasihat dari kalangan ustaz perasan ulamak! Kepada bahagian PAS yg belum bersidang...hati mencalonkan calin presiden...takut nanti yg dicalonkan tarik diri...maka presiden dengan prestasi yg lemah akan kekal memimpin dan akan mudah di peralatkan oleh kelompok ustaz gila kuasa yg baru mengenal PAS sehari dua tetapi perasan macam dah lama berjasa! Apa yang takut sangat bertanding? Kalah menang nawaitunya utk kebaikan perjuangan Islam...bukan perjuangan HHadi..

    ReplyDelete
  8. Ibnu Taimiyyah dalam karyanya Siyasah Syari'iyah mengutip sebuah hadis Rasulullah yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad. "Barangsiapa yang mengangkat seseorang (pemimpin) untuk mengurusi perkara kaum Muslimin sementara dia mendapati ada seseorang yang lebih layak daripada orang yang diangkatnya, maka dia telah berkhianat pada Allah SWT dan Rasul-Nya."

    ReplyDelete
  9. Moktar cunek nak letak mana...hidop moktar cunekkk

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja