Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 February 2015

Bila Agamawan Sudah Mula Gila Pangkat

Bhai/DeeDee semua....

Hancuss... Memang hancuss dunia nih.... Inilah masalahnyer bila agamawan sudah mula gila pangkat... gila jawatan... jadi setiap tindakan diorang nih makin hari makin menunjukkan diorang nih kebulur jawatan dan pangkat... kira macam giler kuasa gak la...

Hahaha..

Yang lagi best tue.... macam-macam cara machai dok nak kaver golongan agamawan nih.... Gua kalu komen lebeyy-lebeyy karang ader plak machai bangang yang dok tuduh macam-macam tapi kalu gua tak komen plak... rasa macam gua bersubahat ngan geng agamawan nih...

Aper pon.... gua percaya... tak lama lagi lu orang boleh lihat sikap sebenar geng agamawan dalam PAS nih.... Gua dah tau lama dah.... Hahaha.... gua dah tau sejak 1997 lagi.... hahaha... pasai tue la gua letak jawatan Ketua Pemuda PAS Kawasan dulu..... hahahaha ...

Takper la..... teruskanla jadi pokke... (Hangpa tau ka aper makna pokke???).... Hahaha....

Yang best tue.... Gua respek ilmu agama Sidek Nor (gua pernah rapat ngan dier dulu) walaupun khabarnyer dier jugak yang menuduh la nih dalam PAS banyak sangat "syaitan" ..... Hahaha.... setahu gua Azazil dulu asalnyer ilmu agama agak tinggi gak... alim oooo... tapi pasai sombong, ego dan bongkak... terus dilaknat Allah Taala....

Nauzubillah....

P/S ... Lu orang tak pelik ka biler Utusan Malaysia cover isu Mulltaqa Ulama sampai 1 muka penuh hari nih??? Hahaha...


7 comments:

  1. Pandai ckp ja tuan diorang ni, Najib sendiri boleh tersedar diorang ni mamai. Dah gila kuasa, benda salah pun tak mau ditegur. Dia bg contoh menang kat Dun Johor dulu seolah2 tak payah usaha, Allah bagi kemenangan. UG ni masuk pilihanraya kalau boleh nak menang free je. Ahli2 biasa dah kasta pencacai pulak, aku tak wala membabi buta mcm korang. Kalau anak perantau sedar, jatuhlah Kelantan lepas ni, tk blk mengundi punya. Hudud jadi mainan puak ni nak melebarkan kegilaan kuasa dalam PAS. Multaqa cuma jadi medan memfitnah sesama ahli dan kawan.

    ReplyDelete
  2. akan terganggulah bila mata melihat alphard, estima, iPhone 6, dan segala khazanah dunia... tak kra lah siapa - ulama sekalipun.

    ReplyDelete
  3. INI SEMUA GOLONGAN SYAITAN BERSERBAN BRO

    ReplyDelete
  4. esok buat plak tajuk baru....bila golongan fofesional dah gila inseng...hukum tuhan blh tolak tepi dulu

    ReplyDelete
  5. Ulamak UG...dengan UMNO bermain mata tp dengan PR mcm celaka. Mereka mengerakkan perang saraf dengan kumpulan Profesional dalam PAS tp herannyer kumpulan Profesioanl ni tak berdecit sikit pun. Hadoii makin naik lemaklah Ulamak UG ni...{perangai mcm ni pun digelar ulamak...ntah siapa yang bagi gelaran kan depa pun tak tau....entah2 syok sendiri jer kut}.

    ReplyDelete
  6. Mahfood ini dah lupa diri kot. Dia menang di DUN Johor pun disebabkan Mat Sabu berkempen habis-habisan untuk memenangkan beliau. PRU14 kelak beliau boleh ucap .....Selamat Tinggal.

    ReplyDelete
  7. kih kih kih...

    bhai...

    pokkee ke pokdee?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja