Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 February 2015

Member Baik Manjung Mari Dapat Pingat

Bhai/DeeDee semua....

Hebat la sorang mamat nih... Dapat pingat lagi... Hahaha... Dier nih member baik blogger Manjung Mari ... Mesti Manjung Mari suka hati betul member baik dier dapat pingat lagi... Yang lagi best tue.. Siap duduk sebelah Cina tue...  Cina kapir plak tue... Errr... Cina kapir makan khinzir tapi pakai songkok tue tak hina Melayu dan Islam ka? Dier dah samak ka tangan dier sebelum bersalam ngan Ostad Sampul sorang nih? Kalo ikut mentaliti Melayu UMNO / PERKASA / JATI / ISMA ... Kena la samak / sertu dulu waima darah dalam badan baru lah bersih.... Hahahaha

Bengong betul lar.... Hahaha...

Oh yer... Sebab tu la gua tak respek sama mana-mana pingat yang Sultan dan Raja-Raja Melayu bagi... Sebab yang dapat pingat tue memang takder merit... Ikut suka-suka ja bagi... Shah Rukh Khan pon boleh dapat... Rossa pon boleh dapat... Jackie Chan pom boleh dapat.... Aper aaa jasa diorang nih kepada Malaysia? Hahaha.... Takder wei.. Yilleks... Malah suspek kes rasuah pon boleh dapat pingat kali nih.... Hahaha.. Tak percaya tanya sorang mamat tue.... 

Kalo itu macam punya murah sangat harga dan nilai pingat-pingat nih... Baik la bagi satu kat Doyok atau Kadir (artis Indon yang dulu cukup glamer lawak bodo dier kat Malaysia) .... Hahaha.... Tak pon kasik satu pingat kat Undertaker ka... Hulk Hogan ka... Vince McMahon ka.... Hahaha

Hahaha.... Pingat pengat betul la.... Sekupang pon tak ader value ini pingat-pingat sumer.... Samy No Value la..... Hahaha...


Gua bukan "menghina" penganugerahan pingat nih... Tapi pada gua semua pingat yang diberi setakat nih takder value dan merit... Macam contoh Zulhasnan Rafique dapat tue... Aper jasa dier pada negara? Yilleks... Takder...

Hanya satu ja pingat yang pada gua ader value dan merit.... Tapi pingat nih dah tak ujud dah... Pingat Hang Tuah bagi kanak-kanak yang berjasa pada negara dan bangsa..... Itu ja...

Ader paham ka?

Ops.... Yang bagi pingat tue pon jasa terhadap negara pon boleh dipertikaikan.... Hahaha... Jangan mare.... Buktikan dulu ader jasa baru la boleh nak bidas dan bantai statement gua nih... Hahaha .... Setahu gua ini semua keturunan jual negara dengan harga 6 ribu hingga 12 ribu dolar Sepanyol.... Lagi mau sembang ader jasa... Hahaha... Sejarah mana boleh mau tipu la wei... Fakta... Tambah lagi tanah kat hujung negara tue.. Dah berapa banyak kena LEGO .... Timbang kati... Hahaha

Prove it otherwise.... Or ... Just shut up....

P/S : abis la gua nanti PERKASA / JATI / ISMA / MACHAI UMNO & PAS akan bising kata gua menghina.... Hahaha....  

P/P/S : Prove it semua yang dapat pingat ini ader jasa besar... Selagi tabley prove jangan sembang la...

5 comments:

  1. ni kalau aku komen ni...kena dakwa bawah akta hasutan ke tak...kahkahkahkahakah

    ReplyDelete
  2. manjung mari blogger pencacai UG,dia cukup tak keruan ngan nuar brahim da ja tak kena ngan ketua pembangkang tu.otak ulama katakan....!dulu rajin gak singgah kat blog dia,tapi idak lagi!

    ReplyDelete
  3. Kahkahkah... masa ceramah kemain racist. Latok punya pasal sanggup duduk sebelah cina... kahkahkah

    ReplyDelete
  4. Utz Kazim lps ni balik kena samak satu badan..ha..ha..ha

    ReplyDelete
  5. \Yang bagi komen nampaknya semua cakap bodoh tak berakal, cermin muka sendiri baru komen jangan nak melalut, bodooooooooh

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja