Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 February 2015

Sudah Tiada Kerja

Kah Kah Kah.

Saya sungguh berasa kasihan dengan anggota bawahan dalam PDRM terutamanya pegawai penyiasat (IO). Ramai IO yang terlalu sibuk dengan kes sampaikan seseorang IO ada yang dikhabarkan dapat lebih 50 kes sebulan. Sungguh. Tanyalah mana-mana IO yang bertugas di Sabah terutamanya di Tawau dan Lahad Datu. Malah kita boleh lihat bebanan kerja juga terdapat pada IO yang bertugas di Lembah Kelang.

Kah Kah Kah.

Tapi bila ada arahan untuk menyiasat kes "TROLL" sebegini dibawah Kanun Keseksaan, sudah pasti pegawai penyiasat akan bertambah kerjanya. Tambah lagi dengan banyaknya laporan polis yang dibuat oleh PERKASA, ISMA, JATI dan NGO-NGO yang bercambah sekarang ini.

Kah Kah Kah.

Semata-mata menjaga kepentingan politik pihak tertentu, IO yang menjadi mangsa. Kasihan. Saya fahamlah bahawa pegawai atasan PDRM semacam sudah tiada kerja sehingga banyak masa dihabiskan dengan melayan TWITTER dan FACEBOOK.



Pok Dee
Tanjung Jara, Dungun
Terengganu

2 comments:

  1. rocky the great brown unused dick says: sobona eh geng2 IO buleh buek cadangan kek IGP supayo lantik "contractor" ex forces mcm ese Cipan.. apo taknyo, kalu komunicasi buleh bagi kek sarikat ..CO, internet sekulah bagi kek YTL, Paguam Nagaro pon bagi kek Shafee.. kojo siasat takkan tak buleh? stakat siasat takdo hal punyo.. wa ingek Datok Maznah securiforce molumpek hepi.. tapi elok ese yang jadi main-con laa Cipan.. masyuuuuukkk (kono pandai2 kawtim la dongan Tok Sheikh Zahid la dulu)

    ReplyDelete
  2. Syeikh, bisness parking tak laku. Ramai org pg jalan kaki je.
    Tapi, ada satu bisness masyuk. Pg buat bisness jamban bergerak.
    Kompom hit punya la. Kah kah kah!
    Takkan Pak Lebai UG/non-UG nak memancut atas pokok lalang?
    kah kah kah kah!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja