Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 February 2015

Kerahsiaan Pangkalan TLDM Sepanggar Tergugat

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak sempat nak call kengkawan kat TLDM lagie... Tapi daripada maklumat yang tersebar nih gua rasa aaaa keselamatan dan kerahsiaan aset kapalselam di Pangkalan TLDM Teluk Sepanggar tergugat lar... Patutnyer TLDM tak berikan akses Pangkalan Sepanggar nih kepada tentera asing...

Tak kisah la atas sebab kunjungan hormat ka.... Khidmat masyarakat ka.... Sebab setiap kali aset tentera asing digerakkan... Mesti ader skali aset risikan pon digerakkan bersama...

Aper giler kiter dedahkan kepada Amerikan Syarikat kemudahan yang ader kat Pangkalan Teluk Sepanggar nih.... walaupun alasan yang diberikan aderlah untuk satu kerjasama khidmat masyarakat... Bodoh ker aper.... Sudah tentu aset risikan tentera US nih akan membuat kajian terperinci dan lengkap mengenai Pangkalan tersebut ... Dan akhirnya sudah pasti ianya akan dikongsikan kepada Angkatan Bersenjata Singapura...

Bagaimana mudah betul kiter membenarkan tentera asing menggunakan kemudahan ketenteraan kita yang sepatutnya bertaraf rahsia... Kenapa kalu orang awam warga Malaysia boleh pula TLDM larang daripada meninjau-ninjau kedalam kawasan Pangkalan ... Tapi anggota tentera asing pulak begitu mudah diberikan akses..

Setahu gua la... Dulu TLDM cuma akan bagi akses kepada tentera asing cuma di pangkalan yang tidak terlalu strategik seperti di Pelabuhan awam di Malaysia.... Kenapa kini boleh pula.... Ditambah pulak di Pangkalan Teluk Sepanggar yang mana menjadi lokasi utama aset kapalselam Malaysia....

Hancuss la pengurusan TLDM la nih.... Aiyo...


Kitorang di Agensi cukup tahu aper dan bagaimana aset risikan US bergerak selama nih.... Cukup masak dengan kerenah dan agenda diorang... Malah cukup tahu apa yang risikan US carik.... Cukup-cukuplah dedahkan aset ketenteraan kiter kepada negara asing... Cukup-cukup la... Nak tunjuk baik pon biarlah berpada...

Jangan nanti tak pasai-pasai ja Singapura dapat akses mudah dan lengkap mengenai Pangkalan TLDM Teluk Sepanggar nih.... Bukan kiter tau tau camana perangai Singapura.... Aiyo....

7 comments:

  1. Bhai ..ha ha ha..

    Lu tarak baca dulu yang Tentera US nak satu pengkalan kat Sabah..Tapi Itu Hisham kata mana ada....Sikalang itu US marine sudah liwat..ooopp soli sudah lawat itu pengkalan looo...itu pun lu tarak baca ka Bhai.. ha ha ha..

    ReplyDelete
  2. Takkan tak tau kot malaysia ni sangat baik dengan us. Macam adik beradik. Najib akan bagi apa saja yg us mintak. Bukan takat us saja, bangla, nepal, myanmar, indon pun semua boleh dapat apa yang diaorang mintak.permintaan rakyat malaysia saja yg tak boleh ditunaikan.. ini kan malaysia. Malaysia boleh.

    ReplyDelete
  3. kan itu yg dikatakan..
    sopan.. santun.. lemah lembut.. budi bicara.. berhati mulia..
    bersikap jujur & luhur..
    sedia berbakti..

    ReplyDelete
  4. mana ada tolur angguk aja la
    dah lama abih dah
    dalam kampung gebang pun dah tak tentu kehala
    kesian anak cucu kita dengan penangan jus soli

    ReplyDelete
  5. Kene tubuh ngo pasma...persahabatan amerika sama malaysia...tujuan utk perkukuh hubungan dua hala...ada sespa nk sumbang rm1.5juta? First meeting kita cari kedai bihun sup sedap2 utk buat press statement..

    ReplyDelete
  6. wei...ko x tau cipan....anwar kan agen US, mesti anwar yg jemput nih..

    ReplyDelete
  7. rocky the great brown unused dick says: hok aloh.. habes selame ni Eksesais Anzu Helang Tiger Malaysia Singapura dan macam2 lancau eksesais dgn negara2 lain cam mana lak? baru lagi askar2 US eksesais kat Kelantan & perak;.. aku memang tak sabar tunggu temasik serang Tanah melayu & musti Berjaya kurang 8 menet.. percaya laa.. macam Iraq serang kuwait

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja