Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 February 2015

Hadi Kat Mana? Hadi Kat Mana?

Bhai/DeeDee semua...

Macam lirik lagu lah plak kan... Hahaha... Hadi Kat Mana? Hadi Kat Mana? ... Hahaha... Aper pon alasa yang dibagi tue memang lejen la kat Hadii... Alasan yang slalu dier kasik... Ader event @ program lain.... Tak ader masa nak tunggu... Hahaha

Lawak siot... 

Dulu pada 2011 kat Rusila pon itulah alasannyer biler kena terjah tanya soklan.... Soklan yang sampai ke hari nih memang relevan kiter tanya kat Hadi Awang... Kenapa dier slalu cakap berbelit-belit... Hahaha... Hadi Awang tetap hanya mampu bagi alasan ader event @ program lain.... Hahaha .... 

Aper daaa Hadi Awang nih....

Nih bukannyer lama sidang media tue.. Paling lama pon boleh pi 10 minit... Tapi pasai Hadi Awang tau yang dier tabley nak jawab soklan cepumas kalu wartawan tanya masa depan pimpinan lain... Tue yang dier larik tue... Kalo nak katakan ader event @ program lain.. Habaq mai la kat mana event tue... Dan aper yang urgent sangat sampai macam takder hari lain... Hahaha

Aper pon... Jawapan sebenarnya kenapa Hadi Awang "larik" dari sidang media tue rasanyer semua orang boleh jangkakan... Berdasarkan sikap dan perangai Hadi Awang selama nih kalu kena tanya soklan cepumas depan kengkawan lain pimpinan utama.... Hahaha... Hadi Awang hanya akan bagi jawapan kepada soklan kalu dier berada dalam kelompok dier ja... Itupon kalu dier ader kat "safe and neutral ground" lar .... Hahaha

Lu orang tunggu la sehari dua lagi... Boleh tengok aper citer baru yang akan timbul...



HAHAHAHA... Sampaikanlah salam ... Macam tajuk lagu Alleycats ja...

BTW .... Laman blog nih dah ader 4 orang penulis yang akan update blog nih sentiasa...  

Gua : sarkastik sosiopolitik
Abang K : disebalik tabir geopolitik
Pok Dee : celoteh politik / sudut pandang marhaen
Cik Min @ CM : sosiopolitik dari sudut pandang wanita 

4 comments:

  1. Assalamualaikum w.b.t

    Saya selalu jugak masuk blog dan membaca tulisan-tulisan awak berkaitan isu-isu didalam dan luar negara. Semuanya macam ok je sebab sesiapa pun boleh beri pandangan kan. Tapi saya ada terperasan yang saudara seperti benci sangat terhadap Hadi Awang. Saya harapkan saudara atau Hadi Awang dapat bertemu satu sama lain suatu masa nanti dan bersemuka secara terus untuk membincangkan hal-hal berkaitan duniawi ini. Cuba lepaskan semua perkara yang terpendam dan kebencian saudara kepada Hadi Awang secara terang-terangan dan berhikmah. Saya berpendapat, dengan sekadar menulis di blog tidak dapat memberi kesan yang mendalam kepada Hadi Awang. Mungkin saudara ADALAH orang yang dinanti-nantikan oleh pemerhati politik diluar sana untuk mengubah Hadi Awang secara total.

    ReplyDelete
  2. Baru2 ni dia kata KM Pulau Pinang yg sentiasa sibuk, padahal dia sendiri yg lagi sibuk kah kah kah kah kah kah. Inikah yg dipuja sebagai ulama taraf dunia oleh puak ug?

    ReplyDelete
  3. Baru best, dah ramai wartawan.. Dah tak baca harakahdaily walaupun online. Sini banyak insider punya info. Terbaikkk...

    ReplyDelete
  4. Tuan anon,

    Aku respek trio TGNA, TGHH dan Ustaz Fadzil sejak dari dulu serta mengikut perkembangan PAS sedari kecil. Aku boleh terima jatuh dan bangunnya PAS. Tapi kalau korang tak sedar jugak siapa yang mengemudi PAS selama ini dan diakhir usianya, boleh pulak fitnah org dgn pil kuda dan peel yg tk mencerminkan ulama. Toksah la menyokong membabi buta, diorang pun cuma nak bertanding je tp tknk menang g Putrajaya, buang masa je sokong. Bila dah dapat habuan dunia, dapat pangkat ulama dunia, eh ada kasta pulak, suka hatilah aku nak datang mesyuarat ke tidak. Cakaple dgn berakhlak. Nilailah dengan akal yg Allah beri, jangan sampai kita sama2 diseret ke neraka disebabkan ketaksuban terhadap pemimpin; bila buat salah dibiarkan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja