Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 February 2015

PRK DUN Chempaka

Bhai/DeeDee semua..

Perlu ker PRK DUN Chempaka ditiadakan demi menghormati Almarhum Nik Aziz. Jika ditiadakan, bagaimaner pulak ngan pentadbiran DUN. Takkan la nak gunakan konsep DUN angkat... Mmmmm...

Yang dah meninggal dunia, tetap meninggal dunia... Yang kiter yangbdiatas muka bumi nih tetap kena teruskan menjalankan urusan duniawi... Persoalan UMNO nak kasik "bye" pada DUN Chempaka itu citer lain... Yang pasti... Kalo pon ader pertandingan... Kena berkempen tahap biaser gak...

Tapi kalo dapat "bye" ... Kiter mahu ADUN PAS yang menang tanpa bertanding tue bukan jenis ADUN tangkap muat ja... Kiter mau yang jenis buat kerja... Kiter mau yang jenis bukan berlakon ja... Rakyat perhatikan ja tue...

Legasi Nik Aziz kena jalan terus.... Kiter takmo dapat ADUN jenis yang "jadik YB kerana bapak" .... Same goes to Parlimen Permatang Pauh... Kiter takmo ADUN jenis yang "jadik YB kerana bapak" .... Cukup-cukup la yang dah ader ramai selama nih tak kira la dalam BN atau PR jenis "jadik YB kerana bapak"

Ader paham ka?

P/S : kepada Anwar Ibrahim.... Tak payah la nak bawak citer sakit belakang biler masuk penjara... Bukannyer dalam penjara ader tilam chiro .... Tilam mahal .... Paling hebat pon cuma ader tilam RM25 ja.... Jangan nak gunakan isu sakit belakang untuk meraih simpati.... Semua tahanan dalam penjara bertahun dah dapat tilam camtue... Itu kalau ader tilam la.... Aper lu ingat penjara tue samer cam kat Hotel Concorde ka? Setahu gua dalam penjara tue kemudahan dier bawah sikit ja dari hotel bajet yang rega satu bilik RM25...

Apersal dulu masa lu jadi TPM lu tak pernah nak jenguk kemudahan dan makanan kat penjara yang selama nih lebih hina dari diberikan kat binatang.... Kalo betul lu prihatin.. Patut masa dulu lu jadi TPM la lu dah buat lawatan dalam Penjara dan amik tindakan yang sewajarnya...

Ader paham ka?

4 comments:

  1. Jadi YB kerana bapak lah yg membuatkan malaysia suffer skrg. PM yg ada skrg ni jadi YB kerana bapak. Pasal tu bodoh serupa lembu. Dgn bini pun kena bodoh

    ReplyDelete
  2. kih kih kih...

    kenapa aa sekarang nih aku rasa blog c++ nih dah tak ori dah?

    macam orang lain yang tulis tapi guna nama c++...

    kenapa aa?

    blog nih dah kena haijek ka?

    ReplyDelete
  3. banyak team blogger PR dah tak sehati sejiwa..

    -rahimi-

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja