Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 February 2015

Ketua Agama Boleh Mengampunkan Dosa?

Bhai/DeeDee semua...

Biar betul nih.... Ini semua ader dalam Ugama Islam ka??? Biler masa plak dalam Islam boleh ader sesi pengampunan dosa.... Setahu gua dalam Agama Kristian ja ader.... dalam Ugama Islam mana ader la.... Ini satu lagi kesesatan yang dah lama berlaku..... sejak beratus tahun..... Boleh plak Ketua Agama yang belum tentu takder dosa mengampunkan dosa orang lain....

Hahaha....

Pasai tue la Ketua Agama boleh buat maksiat.... boleh berjudi.... boleh minum arak... boleh berzina... boleh telah segala yang haram...... Hahaha.... sebab Katua Agama takkan la ader dosa.... kalo Ketua Agama ader dosa... macam mana dier nak mengampunkan dosa orang lain....

Karut... Karut....

Sesat lagi menyesatkan...... Ader Mufti bisu.... Ader Alim Ulama giler pangkat dan jawatan.... Ader Ostad giler sampul tebal..... Abis la.... abis la..... Aiyo.. Inikah yang kononnya dikatakan Negara Islam???? Pergh.... ini lagi sekular dari Vatican la.... Pope Benedict pon boleh rasa malu biler dengar benda nih....

Jangan Allah Taala menghantar "BALA" dan "AZAB" kepada negara nih cukup la..... mintak ampun Ya Allah....

P/S : Ader beza aaa Ugama dengan Agama ..... cari dan pahamkan sendiri la...

5 comments:

  1. ampun doasa?perlepas pesalah mahkamah tak islamik..beza kut

    ReplyDelete
  2. Aku rasa aku nak ulang statement ni, yang bangang ialah Tuan Admin.
    Maksudnya kat sini pengampunan terhadap pelanggaran undang2 Malaysia sahaja, bukan Undang2 Allah. Tolong paham scope ketua Negara baru buat posting.

    Lagi satu nasihat aku, get a job lah admin oiii....



    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Hehehe.... mesti lu nih tak baca peringatan kat atas skali dalam blog nih..... Hahahaha.... Biler plak gua silap citer.... Kalo dah bunuh orang pon boleh diampunkan oleh Ketua Agama.... aper ker jadahnyer tue.... Bunuh orang tue dosa besar tau.... Ker lu nih samer macam Jamil Khir.... Hahahaha

      Lawak siot...

      Delete
    2. C++, anda betul tapi ada sedikit kekurangan pd penerangan yg diberi itu. Kesalahan kerana membunuh memang tiada siapa yg berhak untuk mengampunkan pesalah yg sabit kesalahan membunuh KECUALI oleh hanya waris mangsa yg dibunuh itu, jika mengikut syariat hukum islam. Kes Sarah Balabagan (sebagai contohnya) pembantu rumah warga Filipina yg bekerja di Arab Saudi didapati bersalah membunuh majikannya, Raja Arab pun tidak boleh memberi pengampunan, sehinggalah diampunkan oleh waris simangsa dgn dikenakan membayar diyat kemudiannya diusir. Masih ingat lagikah kes tersebut?

      Delete
    3. Tuan Admin, saya anon 5:55pm, mengakui kesilapan saya kerana tidak membaca secara teliti terhadap tajuk Tuan Admin, dengan ini saya memohon maaf terhadap Tuan Admin terhadap komen saya yang tidak relevan /mengarut itu, saya ucapkan terima kasih pada Tuan admin kerana menegur saya.... dan Hell no...I'm not like Jamil Khir ok? hehehe...( good comparison... )

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja