Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 April 2018

44 Tahun Dibelenggu Kebodohan

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha.... Rupanya ader hati lagi Razaleigh nak bertanding dalam PRU14 .... Adoilah.... Betapa bosohnya pengundi di Gua Musang .... Dah 44 tahun masih dibelenggu kebodohan..... Takkan nak tambah lagi lima tahun nak cukupkan 49 tahun kebodohan.... cukup-cukup lah memuja mamat nih... takder pekdah pon... yang kaya dier.. yang miskin papa rakyat....

Selama 44 tahun ni aper la sangat yang membangunnya Gua Musang.... Takder aper yang signifikan... Takder aper yang boleh dibanggakan.... Masih taraf pekan koboi ja.... Patut dah 44 tahun ... Dengan Ahli Parlimennya pernah bertaraf Menteri Persekutuan.. Menteri Kewangan tue.... bukan kecik anak punya level....  Patut dah ader satu expressway direct dua lorong sekurang-kurangnya yang cantik dan selesa terus ke Kota Bharu... ini takdak...

Tak pon kemudahan Hospital yang bertaraf paling kurang 4 bintang..... Atau pasar basah yang moden dengan kemudahan Infrastruktur yang hebat.... Tapi... Takder aper yang mantap pon... signal telefon pun asik putus atau niose banyak.... mimpi lah nak dapat full LTE... kalu dapat full 3G secara tetap dan stabil pon dah kira okeh....

Kalu masih nak teruskan kebodohan dengan mengundi Razaleigh ni.... Gua tak tau nak kata aper... Hahahaha ... Mamat nih masih nak stay kuasa hanya sebab balak ja bhai.... lu ingat kes Orang Asal bising kes pembalakan tu tak itu hari..., hahahaha.... Kalu mau tau... Sila tanya itu kawasan kompatmen balak sapa punya.... Hahahaha....tanya dah siasat lar..... hahahaha

Bangang wal bongok betul lar kalu masih nak kekalkan mamat nih.. Hahaha


4 comments:

  1. Dia keturunan, mcm kata Tukar Tiub..Makan Tanggung Berak Cangkung, mana la nk hiraukan sangat rakyat dia ie pengundi2 dia.

    ReplyDelete
  2. INILAH NIKMAT KEBODOHAN. KAHKAHKAH...

    ReplyDelete
  3. Gua musang......ni musang berbulu ayam. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Gua musang......ni musang berbulu ayam. Hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1