Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 April 2018

Kidon (Sambungan)

Bhai/DeeDee semua...

Bagi yang dah baca artikel gua sebelum ni yang bertajuk Kidon, rasanya dah boleh terus sambung baca artikel ni... Kepada yang belum, sila baca dulu artikel Kidon yang sebelum ni....

Okeh ... mari gua citer serba sedikit macam mana modus operandi Kidon nih...

Ader 3 type of Kidon Operative...

1. Scout - depa nih kiranya akan sampai awal kat lokasi sasaran.... untuk menjejak sasaran... ikut rutin harian sasaran... stadi luar dalam tentang sasaran... siapa kawan sasaran... apa hobi sasaran... aper makanan atau minuman sasaran... sasaran suka lepak kat mana.... even maklumat tentang ahli keluarga sasaran pon depa amik tau.... semua simpan dalam rekod.... biasanya semua ni boleh amik masa sampai setahun dua... malah pernah ader kes yang depa dah folo sasaran sampai 10 tahun....

2. Sweeper - yang ini kerjanya adalah untuk tugas "mensenyapkan" sasaran... walaupun tugas nih nampak macam senang... depa dah kaji lima enam angle... taknak ader flaws.. taknak ader kesilapan... taknak ader masalah.... team ini biasa  bergerak dua-dua.... kalu satu team ader masalah... team kedua akan teruskan menyelesaikan tugasan... biasanya team sweeper nih pon jugak dah lama datang menetap kat area sasaran... dah blending... bukan baru sebulan dua...

3. Cleaner - team ini biasa ader grup ja.... kerja depa aderlah bersihkan kawasan sasaran kalu perlu dari bahan-bahan bukti yang boleh mensabitkan Kidon atau apa-apa saja berkaitan depa... team ini jugak biasa dah lama ader kat area sasaran... maybe setahun atau paling kurang 6 bulan.... diorang akan sempat blending...

Dan biasanya operative Kidon selepas selesai tugasan takkan terus tinggalkan negara sasaran dalam masa terdekat atau pada hari yang sama.... diorang biasanya akan amik masa setahun dua dulu stay dalam negara sasaran barulah diorang keluar ikut pintu utama negara....

Depa masuk ikut pintu masuk utama negara... depa keluaq pun ikut pintu masuk yang sama... Diorang takkan keluar atau masuk ikut laluan tikus atau jeti haram...

Passport team Kidon nih ader banyak... depa boleh pakai mana-mana passport yang tak mencurigakan... terutama sekali passport Singapore, Australia atau New Zealand... kalu kat Malaysia punya tugasan... gua saspek depa guna passport Singapore... sebab passport Singapore mudah nak clone... hahaha ... dan tak mencurigakan...

Team Kidon nih gua saspek depa lepak kat beberapa "Safe House" kat area Yap Kwan Seng, Bukit Bintang, Chow Kit dan  KLCC.. sebab dulu ader kantoi satu team punya safe house kat "The Mirage" di Yap Kwan Seng tu.... hahaha

Aper pon... berkenaan ngan senjata pulak.... hahaha bhai... benda tu senang dapat la kat KL... malah ader kes anggota keselamatan kit yang dok sewakan senjata kat penjenayah... aper pon gua takder maklumat ujian balistik bagi peluru yang digunakan... tapi gua dimaklumkan ianya dari jenis 9mm.... sori gua tak boleh nak elaborate langsung sebab gua dapat maklumat secara hearsay ja.... takder dokumen apa² pon stakat nih...

Itu yang gua kata... bagilah PDRM selesaikan siasatan depa... Gua yakin dan percaya PDRM boleh selesaikan...

Sebenarnya boleh selesai cepat kalu semua pemilik motorsikal BMW GS tampil membawa motorsikal mereka ke mana-mana Balai Polis untuk semakan.... tak ramai pon yang ader motor ni.... total kalu tak silap gua dalam Malaysia (Semenanjung) nih cuma ader dalam 2000++ unit ja.... bukan susah nak bagi kerjasama.... PDRM perlu publishkan gambar still dari CCTV tentang motorsikal BMW GS nih..... baru kita senang nak bantu buat semakan... Geng rider mesti boleh bantu punya...

Lagi satu... kalu dapat gambar design helmet tu lagi lah bagus... senang kita tau brand aper... Shoei ka, Nolan ka, Arai ka, AGV ka, KYT ka, LS2 ka atau brand-brand lain...  Boleh kot????

Huhuhu ...

9 comments:

  1. Awatnya kosong ja page ini, apa sudah jadi?

    ReplyDelete
  2. kalau keluar hari tu jugak pung sapa yang tahu
    buang masa aja duk lama kat tm ni
    yahudi tak takut pung bnyak negara islam macam buih saja ikut ketuanya
    depa cari pati bukan buih
    pati dah mati cunggit la
    bila pulak nak hantar ajen pi sabo yahudi balik baru anak jantang
    ynag mati tu saudara islam kita bukan ornag lain
    mana tau usa britis morocco arab saudi mesir dll negara barua yahudi bagi pakai paspot depa apa yang kita tau
    elok mati dalam perjalanan nak solat bukang
    nak pi begas kelab malam macam orang tu
    bila la umat islam nak jadi berani kerana Allah asek takut kat yahudi usa maka jadilah buih buih

    ReplyDelete
  3. Eh dah ada content yang tadi ianya kosong. Takpe, Malaysia masih selamat terutamanya lanun bugis itu.

    ReplyDelete
  4. tuan libang patut jadi ketua penyiasat altontoya
    gua tengok tuan punya level dah mcm horatio miami

    ReplyDelete
  5. Tak payah cakap banyak. Aku cuma nak tengok kita punya agensi yg konon hebat tangkap pembunuh dan semua yg terlibat SEGERA. Buat apa nak cerita hang punya teori bagai. Klu di palestin, tali barut yg ditangkap serta merta dihukum bunuh

    ReplyDelete
  6. Dah tau dah..moto jenis kawa vers plate bkj413..

    ReplyDelete
  7. turun moto naik kereta la pula kut
    awat depa tak buang moto tu dalam tasek tu
    no plet palsu jugak kut
    pi cari tempat ejen yahudi ni duk
    buat operasi lunyai jumpa aja ynag dikenal pasti ejen yahudi
    ni tembak kasi mati aja
    buang masa aja duk layan karenah puak yahudi ni
    satu bangsa yang memang dikenali dari dulu lagi pengkhianat
    elok pung hitler bunuh depa dulu
    hitler pun tahu sejarah puak yahudi ni

    ReplyDelete
  8. kalau ikut filem dan buku, semua anggota team tu sekali dengan safe house mereka akan ditinggalkan, sebaik sahaja pembunuhan itu berlaku. Mereka mungkin ambik flight pukul 8:30 pagi tu atau cross ke Singapore pukul 10 pagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis check la flight manifest...

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja