Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 April 2018

GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Weekly - 13 Apr 2018

Bhai/DeeDee semua ...

Sori aaaa... gua ader hal tadi kat luar....

Seperti dijanjikan... ini dier GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) untuk minggu iui..... Hangpa baca dulu.... nanti gua ader masa gua ulas kenapa jadi camnie.... Hangpa jangan marah... hangpa kena kerja kuat kempen la bhai.... Hahahaha

UPDATE : PRU14 / GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) nih adalah berdasarkan kekuatan sokongan pengundi mengikut kerusi Parlimen.... Data nih masih kasar lagi sebab belum ada senarai calon PRU14 yang lengkap... Jadi sokongan hanya bersandarkan secara umum lagi... Data akan lebih accurate biler selesai penamaan calon... Masa tu akan ader yang tak puas hati... Yang gaduh... Yang bengang dan sebagainya... Maka data VSR akan jadi lebih kacau bilau ... Tapi menjadi hampir tepat...

Kalu nak buat perubahan atau betulkan kempen masih boleh lagi la nih..... Sempat lagi.... Tapi jangan ader yang jadi hantu microphone.... Nanti jadi lagi hanyut... Calon semua sila jaga mulut....

Hahaha


9 comments:

  1. Yang voter sentiment ada kesan kat jumlah kerusi parlimen??
    Sebab sekarang dah 3 penjuru

    ReplyDelete
  2. ya, sentiment masih kuat utk BN
    terutama dr pesara kerajaan, kakitangan kerajaan, penduduk luar bandar.
    org2 Felda masih percayakan BN ker?

    BN suka tunjuk PH masih tak sepakat... haishh......

    ReplyDelete
  3. Dari celah mana PAS boleh jadi king maker nih?

    ReplyDelete
  4. Mengharap Sinar Menelan KabusApril 14, 2018 at 1:07 AM

    Aku baca VSR ini cara terbalik sebab kat M'sia ni bila benda dinafikan selalunya betul & begitulah vice versa..

    Apa pon usaha & doa tangga kejayaan..

    ReplyDelete
  5. blum tentu lagi ni as perday punya sentiment kita tak tau pas tanding berapa kerusi lagi... tak pun ni salah cipan ler ni pergi letak cara panduan mengundi suruh pangkah pas

    ReplyDelete
  6. Kahkahkah. Cipan update cara pangkah tu. Tahun 2018 dah ni.

    ReplyDelete
  7. Apasal x sama dgn kajian dari invoke & merdeka centre tuan?

    ReplyDelete
  8. PH - PAKATAN HARAPAN
    BN - BARISAN NASIONAL
    PIGS - PAS IKATAN GAGASAN SEJAHTERA

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja