Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 April 2018

Jangan Ingker Sangat

Bhai/DeeDee semua...

Orang Perak selalu peringatkan budak-budak "jangan ingker sangat" .... maksudnya... "jangan terlebih suka sangat, nanti ader yang menangis"...

Gua cuma nak bagitau...

Adee dua cara UMNO nak selamat dalam isu semakan kehakiman terhadap perlembagaan UMNO yang dibuat oleh 16 orang ahli UMNO nih...

1. Dengan cara mengesahkan bahawa keahlian 16 orang ini dari parti telah tidak sah keahlian mereka lebih awal maka mereka tiada "locus standi" bagi memulakan semakan kehakiman dan memohon perintah "mandamus" secara "ex-parte" (sebelah pihak) .... UMNO boleh menggunakan magik dengan cara konon 16 orang ni telah dibatalkan keahlian oleh Lembaga Disiplin..

2. Dengan cara mengesahkan cawangan-cawangan yang mana 16 orang ahli parti ini bernaung adalah tidak sah dan batal.

Dalam mana-mana situasi pun, UMNO kena menggunakan dan membabitkan Lembaga Disiplin dan ini agak susah serta akan menimbulkan konflik dalaman... Malah ianya akan menjadikan penentangan terhadap pentadbiran Najib Razak akan menjadi lagi kritikal...

Pilihan terakhir yang boleh dilakukan untuk terus menyelamatkan kuasa Barisan Nasional adalah dengan mengadakan MAGERAN... Biler berlaku MAGERAN maka  PRU14 boleh dibatalkan dan kuasa dipindahkan kepada Majlis Keselamatan Negara...

Namun untuk melakukan MAGERAN.... Still ader masalah bila mana Najib Razak sendiri tidak boleh membuat arahan kerana kuasa yang dia ada sudah terhad... dan jika dia tetap berkeras untuk menandatangani arahan MAGERAN, maka dia telah melakukan tindakan "Menghina Mahkamah" dimana tandatangan beliau tidak valid dan sah.

Option terakhir adalah dengan melakukan "Ops Senyap" kepada 16 orang ahli UMNO yang menggunakan skuad khas Yamaha LC 135cc Merah Hitam .... setel.. selesai dan tamat...

Ader paham ka???

UPDATE : Gua dapat maklumat ader 4 orang dari 16 orang plaintif semakan kehakiman ni akan ader masalah teknikal... maybe permohonan ini akan ditolak oleh hakim adalah lebih tinggi....

5 comments:

  1. Mesti standby lebih 16 plantif biar ramai sama dgn lebih 400 aduan kpd ROS dlm kes BERSATU.

    Saya syorkan dapatkan khidmat Queen's Counsel yang ternama utk sama memperkuatkan barisan Haniff kerana perjalanan berliku dan perlu sudut international Commonwealth. Sekurang2nya dapatkan perintah mahkamah injunction, restraining order, subversif kes mahkamah semua nilai yang sama spt kes BERSATU bubar sementara dan tak boleh operasi kerana kesalahan tidak mengikuti perlembagaan Parti.

    Bagi kesalahan yang sama, UMNO juga tidak boleh beroperasi.

    ReplyDelete
  2. Komen Rais Yatim mengenai status legal Umno dijawab biadap oleh proxi2 pimpinan hingga ada yang mengsyorkan Rais berundur atau dipecat dari Umno.

    Apakata kerana masih ahli Umno, Rais sendiri yang jadi plaintif dan failkan semakan kehakiman juga.

    Lagi ramai yang buat semakan kehakiman lagi celaru Umno yang melalui saat paling genting

    ReplyDelete
  3. tak kan 16 sekali mati orang tak perasan ni kerja sapa
    berapa bnayak dosa mau tanggung
    idup tak takut buat dosa memang cilaka lah orang tu dunia akhiarat
    pi mmampuih la amnooo
    lu mau buat mageran ke apa ke buat la
    kita orang mau tengok

    Ya Allah bebaskan kami dari cengkaman amnoo seperi Engkau bebaskan bani isroel dari piraun n gengnya

    ReplyDelete
  4. MT UMNO mana ada yg nak lepaskan jwtn & kuasa
    mereka bersungguh cari jln nak kekal memerintah, janji survive

    cuma dgr bisik2 dt team zahid hamidi, MT sdg cuak dgn keadaan skarang...
    ramai yg ambil langkah berjaaga2....


    hhhmmmmmmm.........

    ReplyDelete
  5. 'Ops senyap' tu operasi sogok ke? bagi tutup mulut, tarik balik kes?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja