Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 April 2018

SPR Makin Gelabah

Bhai/DeeDee semua...

Kalu SPR tak kasik Pakatan Harapan guna (tumpang) logo PKR .... Maknanya SPR telah juga tersilap selama ini dengan membenarkan lain-lain calon dari menggunakan watikah dan lambang parti lain.... Dan ini sebenarnya mengikat SPR ... Ini bermakna calon Gagasan Sejahtera jugak tidak boleh menggunakan lambang solidarity mereka iaitu logo PAS pada PRU14 nih...

Tapi dalam kes Barisan Nasional .... SPR boleh mengatakan bahawa gabungan itu diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS)

Itu yang menyebabkan SPR sebenarnya pening kepala ..., nak bagi kalu .... Akan beri masalah besar kepada BN ..., Tak bagi kalu.... Gagasan Sejahtera akan masak ... Bungkus sia-sia jer.... Silap-silap akan berlaku tuntutan kes di Mahkamah berkaitan dengan ini.... Dan jika Mahkamah menegluarkan keputusan bahawa tidak boleh mana-mana calon bukan parti menggunakan watikan atau logo parti lain.... Maka semua kerusi calon sepanjang 13 kali pilihanraya berlu dibatalkan atau disemak semula...

Implikasinya cukup besar... Tu sebab SPR tengah cuak.. Tengah gelabah .... Tengah pening kapla....  ROS pon sama.... Silap percaturan akan ader kes Mahkamah yang berpanjangan.... Huhuhu...

So .... Sokonglah calon BEBAS (bebas melompat, bebas dirasuah, bebas dibeli, bebas disogok) ..... Hahahahaha



6 comments:

  1. Senjta makan tuan.....

    ReplyDelete
  2. Apa plak? Pembunuh Altantuya pun boleh lepas ke Australia. Kes politik di Malaysia masuk Mahkamah sebab nak jahanamkan sistem sahaja bro. Biarkan SPR, ROS dan SPRM terus jahanamkan sistem yang ada. Bagi bungkus ikat tepi campak masuk tong sampah. Yang ada sekarang jenis nak tambah jahanam lagi sistem yang dah sedia rosak.

    ReplyDelete
  3. GAGASAN SEJAHTERA ADA SEKOR JE CALON DOL
    TAK JADI HAL LA

    ReplyDelete
  4. Aku masih undi PH .....

    ReplyDelete
  5. Allah adalah Perancang Maha Sempurna, bukan BN....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja