Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 April 2018

GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Weekly - 21 Apr 2018

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa .... semalam tertido awal.... jadi lupa nak update VSR latest... Huhuhu... nanti gua komen tambahan aaaa...

UPDATE : Hehehe sori aaa... nak cepat punya pasai...

Sori aaa.... silap letak tarikh...

UPDATE 2 : Sentimen pengundi pasda PRU14 nih nampaknya ader swing sikit... Satu sebab utama adalah PAS bertanding banyak kawasan Parlimen dan DUN ..... Tatau niat sebenar PAS nih... tapi nampak lebih kepada pecah undi ja... Pelik ... dibeberapa kawasan Parlimen seperti Sembrong dan Pengerang.... PAS tak letak pun calon... biar betul??? Ader pakat ka???

Tapi VSR nih masih lagi kasar inputnya... tak berapa best... tunggulah lepas penamaan calon nanti.... kita lihat camana.... By the way... sori aaaa Pakatan HARAPAN .... setakat nib nampaknya pengundi walaupun kuat pada sesi ceramah dan sebagainya... tapi kekuatan dari segi sentimen pengundian agak kureng,,. Satu part yang jelas... ramai yang tarak percaya sama Mahathir Mohamed..... ini realiti bhai,,.

Tambah lagi beberapa isu krisis dalaman dalam Pakatan HARAPAN tue....  bergaduh sesama sendiri... merajuk sesama sendiri.... bertelagah sesama sendiri.... masak la bhai.... hahahaha


3 comments:

  1. ini VSR sehingga 20/4/2018 kan bukan 13/04/2018.

    ReplyDelete
  2. tarikh carta masih 13 April.... ralat kot??..

    cuma klu undi dah pecah belah mcm tu... bila ada 3/5 penjuru nanti, siapa yg bakal menang??..

    hhhmmmmmm.......

    ReplyDelete

  3. Salam CAHAYA Cinta-NYA..

    Apb CAHAYA Cinta-NYA mula berputik, CAHAYA kesedaran itu akan mmbawa kita kearah 'keinginan' yg sgt2KUAT sgt2DALAM utk mencari kbnaran kbnaran kbnaran n KBNARAN..KBNARAN yg bnar2HAKIKI drp TUHAN.

    ..dan sbnar2KBNARAN ygHAKIKI itu adalah ibarat CAHAYA Mentari yg maha2TERANG utk mnerangi sgl2 kegelapan, kegelapan2MINDA yg sgt2 mudah ditipu apatah lg sgt2 mudah diKELIRUkan oleh title2 MA PhD pangkat2 darjat2 hatta semudah mnggunakan lenggok2 bahasa Arab @ topeng2 kopiah jubah n sorban!

    Menjejaki sbnr2KBNARAN ygHAKIKI ini..bukan samaskali ingin mencari MA atau PhD n bukan samaskali ingin mencari GAH glamor dan utk dipuja puji disanjung tggi serta POPULAR dikenali..

    Krn sbnr2 CAHAYA Cinta-NYA yg mmbawa entiti sbnr2KBNARAN ygHAKIKI itu adalah kepuasan n keindahan yg maha2PUAS maha2INDAH maha2MELIMPAH yg tiada tolok bandingannya, yg tiada tawaran/UMPAN yg dpt menBELI atau menJUAL n mmperkotak katikkannya hmm..


    Sbnr2 CAHAYA Cinta-NYA itu..ibarat CAHAYA mentari yg hanya lurus telus tembus kudus menyinari tanpa tanpa tanpa n TANPA sebarang agenda pribadi/pentingDIRI penting kaum penting family maupun kroni hi hi..


    Salam CAHAYA ...Sahabat Sejati
    CAHAYA Cinta-NYA ....Indah Berseri
    Audit-HISAB-Telus, Trnsparency BerIntegrity
    Ikatan KASEH Sesama Insani.. Yg Kekal Abadi

    Salam CAHAYA...Shbt Semua
    CAHAYA Cinta-NYA..Kita Raikan
    CAHAYA Cinta-NYA..DiHati BrCAHAYA
    Menyuloh 'Musang' Brjanggut yg Kelaparan


    CAHAYA Cinta-NYA..Menyuloh 'Musang'
    Musang Brjanggut...BrJUBAH n Sorban
    CAHAYA Cinta-NYA...Menyuloh TERANG
    SiMusang Dah Trjerat, Tercekik UMPAN



    Lets dLIGHT ofLUV..shines n sparkling in u
    As dLIGHT ofLUV...Will creat PEACE Unity nHarmony
    dLIGHT ofLUV 2, Will show u those 'Barbaric-n-Hantu"
    BELIEVE IT n SAY IT..s dLIGHT ofLUV tht u will be


    Lets dLIGHT ofLUV shines n keep shining strongly in ur HEART now now now rightNOW myLV my dearestONE..s this is d ONLY absolutePOWER u hv in u, n could easily CONQURING n DEFEATING those d corrupts d barbarics n d darkest energy in this country n on d planet s wel ha ha..

    As NOW n owez 'll b, we r all ONE, coming from d ONE n d same GOD, d same parent of Adam n Eve.. n so I LUV uolls myLV my dearestONE hu hu..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja