Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 April 2018

Takkan Lah Kot?

Bhai/DeeDee semua...

Sori.. dua hari nih gua kena demam panas... ingatkan dah datang balik symptom Liver Abses (jangkitan pada hati) ... nasib baik bukan... huhu... cuak gua bhai...  Tahun lepas bulan Julai gua kena Liver Abses nih... doktor kata 30% liver gua bermasalah... huhu... 12 hari la gua dalam spital kat Kuantan.... la nih gua kena maintain Insulin (Apidra dan Toujour) hari-hari ...

Okeh... stop citer kesihatan gua... hahaha

Aper gua nak citer nih ialah dalam keadaan gua sakit... gua dok layan gak semua berita tentang PRU14.... Dan dari situ gua ader nampak satu trend la bhai... gua tatau la lu orang nampak ke tidak... tapi gua memang nampak...

Hahaha....

Yang gua cukup perasan tu aderlah... setakat nih belum ader lagi serangan dari BN terhadap PAS.... Pelik ... memang pelik... macam mana pulak dah dekat nak mengundi nih takder satu serangan pun ditujukan kepada PAS...

Semua serangan ditujukan sama ader kepada PKR, DAP, AMANAH atau BERSATU.... dan yang paling teruk kena serang aderlah Mahathir Mohamed... Hahaha...

Pasai apa agaknyer PAS tak kena serang dek UMNO/BN aaa??? Pasai kawan ka?? Takkan lah kot??? 13 Kali PRU ... BN dok serang PAS... tapi kali nih langsung takder serangan ... huhuhu...  awat... PAS sudah jatuh level Parti Macai ka??? takder makna dengan BN... bukan saingan dah kot???

Nampak sangat la PAS la nih dah jadi macam parti Langau ja sama BN.... takder makna... abis kuat hurung taik ja.... hahahaha... jangan marah aaa kengkawan... gua pon masih ahli PAS lagie... huhuhu ... sedih betul lar..

Huhuhu.... aper la nasib PAS la nih.... adoilah.... memalukan sungguh lar....

Ader paham ka???

9 comments:

  1. Speedy recovery bro..

    ReplyDelete
  2. Semoga lu sihat kembali, bro. Hahahhaa, gua pun bahasa macam yang lu guna. Haahhaaa, bukannys sokmo, sesekali saja. Yang lu cakap tu, betul bro. PAS sudah tidak diserang BN. Memanglah, takkanlah nak serang rakan serakit. Alaaa, takkanlah yang tu pun lu tak nak faham. Haaaahahahaaa...

    ReplyDelete
  3. Yg paling pelik saya rasa, pas bertanding parlimen 160 & DUN 350 kerusi. Jumlah kos berjuta tu, nampak bendera pas naik bersama-sama bendera bn sama banyak. Banyak betul fulus lebai ni, siap guna kren dan hebat2 belaka. Senang cerita mcm fulus melambak-lambak sedangkan ceramah & tin milo tak jalan pun. Musykil betul........

    ReplyDelete
  4. Taawun Bro, hasil tangan brader CEO Moderate. Bukang kicik punya American Pies, 90 jota lebih. Tanya Rafizi, Husam sampai arini terkucil mulut Mamak ni.

    Mamak ni idola seme top Pas Pis Pus, jual agama sikit boleh senang lenang mcm geng BUMNO. Hebat, Cina gemuk curi duit, boleh musuh politik 60 tahun lebih peacefire abis.

    AMANAT, Hudud, RUU355 sudah kelaut. Tema arini yalah raikan 3 penjuru, road to kingmaker and kayeee.

    ReplyDelete
  5. Pas siap bantu serang PH dol. Kawtim sampai kongsi seluar dalam dah. Kalau gigi palsu pun kongsi habis dol.

    ReplyDelete
  6. Akhirnya.....mimpi UG jd kenyataan! Cuba tengok betapa ghairahnya tuang presideng, kepala UG, menyerang PH.

    ReplyDelete
  7. Petang semalam gua pekena teh tarik kat restoran mamak. Sebelah meja gua dua orang, seorang dlm lingkungan umur 38 thn ( pakai baju hitam lambang pas) seorang lg 50an baju hitam juga tp gua tak perasan ada ke tak lambang pas. Topik bualan ( dlm BM + BI, tp BI loghat kelantan) tentang PRU 14 dan hari pencalunan. Yg menarik perhatian gua ialah istilah " flight " yg kerapkali digunakan. Flight pagi flight petang, balik kl pg fly KB petang. Takde satu pun perkataan bas atau drive yg digunakan. Gua pun org pas juga tp dulu cakap fly ni org umno je. Org pas dengar perkataan fly pon melopong. Sekarang dah lain bro. Power cuma slang BI kelate je yg belum berubah.

    ReplyDelete
  8. Kalau ikut blogger otb, ada 3 pilihan:
    1. Undi yg mencuri
    2. Undi yg ambik duit yg Di utk
    3. Undi yg nak tangkap yg mencuri

    Jadi ikut logik OTB, 1 dan 2 akan kautim UG jadi takda tembak masing2. Tugas 2 kacau bikin tiga hala

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja